Η Red Bull ευχαρίστησε τον Μάσι για το πρωτάθλημα

Η Red Bull ευχαρίστησε τον Μάσι για το πρωτάθλημα
Ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull Racing, Χέλμουτ Μάρκο, έδωσε τα εύσημα στον Δειευθυντή Αγώνων της Formula 1, Μάικλ Μάσι, για τους χειρισμούς του στο Άμπου Ντάμπι.

Η αγωνιστική σεζόν της Formula 1 στο 2021 εξελίχθηκε με έναν ιδιαίτερα συναρπαστικό τρόπο και ολοκληρώθηκε με μια τεράστια ανατροπή. Ο Μαξ Φερστάπεν προσπέρασε τον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο και πήρε το πρώτο πρωτάθλημα στην καριέρα του.

Όμως το φινάλε της σεζόν ολοκληρώθηκε με αμφιλεγόμενο τρόπο. Ο Διευθυντής Αγώνα, Μάικλ Μάσι, επέλεξε να φέρει το Αυτοκίνητο Ασφαλείας στα pit ώστε να ολοκληρωθεί ο αγώνας υπό κανονικές συνθήκες. Όμως ο Φερστάπεν έχοντας φρέσκα ελαστικά είχε τεράστιο πλεονέκτημα έναντι του Χάμιλτον και το προσπέρασμα ήταν αναπόφευκτο.

Η Mercedes αντέδρασε έντονα για τους χειρισμούς του Μάσι, όμως δεν προέβη σε έφεση για το αποτέλεσμα του αγώνα. Μάλιστα, ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, κατηγόρησε τον Αυστραλό πως παρενέβη τους κανονισμούς και στέρησε το πρωτάθλημα στον Χάμιλτον.

Τώρα, ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull Racing, Χέλμουτ Μάρκο, μίλησε στο Sport und Talk TV για τον τελικό στο Άμπου Ντάμπι: «Η ομάδα μας αντέδρασε εντυπωσιακά. Αλλάξαμε αμέσως στα μαλακά ελαστικά και ο Χάμιλτον δεν είχε ελπίδα. Πρέπει όμως να δώσουμε τα εύσημα και στον Μάικλ Μάσι που ήθελε ο αγώνας να ολοκληρωθεί υπό κανονικές συνθήκες. Στο Indycar και στο NASCAR υπάρχουν κανόνες που προσθέτουν επιπλέον γύρους για να ολοκληρωθούν οι αγώνες κανονικά. Είχαν πέντε μονοθέσια ανάμεσά τους και τα έβγαλε από τη μέση ώστε να έχουμε αυτόν τον τελευταίο γύρο. Είναι σαν τον διαιτητή, έχει το δικαίωμα αυτό και αν το αποφασίσει τότε είναι σωστός».

Η Formula 1 πλέον στρέφει την προσοχή της στην αγωνιστική σεζόν του 2022. Ο πρώτος αγώνας είναι προγραμματισμένος για τις 18-20 Μαρτίου.

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!