Σάινθ: «Κανένας δεν θα με θυμάται»

Σάινθ: «Κανένας δεν θα με θυμάται»
Ο Κάρλος Σάινθ εξέφρασε την ανησυχία του πως δεν θα θυμάται κανείς την απόδοσή του στο GP Άμπου Ντάμπι του 2021.

Το παγκόσμιο πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2021 ολοκληρώθηκε με έναν ιδιαίτερα αμφιλεγόμενο τρόπο στο Άμπου Ντάμπι. Ο Μαξ Φερστάπεν ανακηρύχθηκε πρωταθλητής για πρώτη φορά στην καριέρα του έπειτα από προσπέρασμα στον Λιούις Χάμιλτον στον τελευταίο γύρο που του έδωσε τη νίκη.

Όμως υπήρξε ελάχιστη κάλυψη των οδηγών που τερμάτισαν πίσω από τους δύο διεκδικητές του τίτλου. Ο Κάρλος Σάινθ τερμάτισε στην 3η θέση τον αγώνα, φέρνοντας τη Ferrari στο βάθρο και παράλληλα κατέκτησε την 5η θέση στη βαθμολογία των οδηγών.

Μετά τον αγώνα, ο Σάινθ θέλησε να εκφέρει την άποψή του για το τέταρτο βάθρο του στο 2021: «Το βάθρο είναι ένας φοβερός τρόπος να ολοκληρώνεις τη χρονιά. Ήταν μια αρκετά απαιτητική χρονιά, όμως στο τέλος αποδείχθηκε πολύ δυνατή. Είμαι πολύ χαρούμενος που τερμάτισα στο βάθρο και κανένας δεν θα το θυμάται με όσα έγιναν μπροστά για τη νίκη. Θα βάλω όμως το τρόπαιο στη συλλογή μου. Το απόλαυσα πραγματικά και μαζί με όσα έχω μάθει φέτος ως οδηγός της Ferrari, αυτός ήταν μάλλον ο καλύτερος αγώνας μου με την ομάδα».

Sainz Abu Dhabi

Το GP Άμπου Ντάμπι ήταν ο 14ος συνεχόμενος αγώνας που ο Σάινθ ολοκλήρωσε στη βαθμολογούμενη 10άδα. Ως «Best of the Rest» του 2021, ο Ισπανός οδηγός της Ferrari οδεύει στη χειμερινή διακοπή με αυτοπεποίθηση: «Δεν θα άλλαζε κάτι στη διάθεσή μου αν ολοκλήρωνα στην 5η, ή στην 6η θέση στο πρωτάθλημα. Ήταν όμως ένα μεγάλο σημάδι πως αυτή η σεζόν ήταν άκρως θετική για εμένα. Οι τελευταίοι αγώνες του 2021 μου δίνουν μεγάλη αυτοπεποίθηση για το 2022. Όπως και να είναι το μονοθέσιο της Ferrari, στοχεύουμε στην κορυφή».

Η Ferrari ολοκλήρωσε στην 3η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών το 2021, ανακάμπτωντας σημαντικά έπειτα από ένα πολύ απογοητευτικό 2020.

Image credit: Ferrari

Mπορείτε να ακούσετε το Podgazzt και εδώ στο Spotify

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!