Η Lancia βάζει στο στόχαστρο τη Mercedes

Η Lancia βάζει στο στόχαστρο τη Mercedes
H επιστροφή της Lancia στην αυτοκίνηση πλησιάζει και οι προσδοκίες είναι μεγαλύτερες από ποτέ.

Τα επόμενα χρόνια, η Lancia θα λανσάρει τρία νέα μοντέλα στην αγορά και οι φιλοδοξίες της αναγεννημένης μάρκας είναι μεγαλύτερες από ποτέ. Σύμφωνα με τον νέο της CEO, Λούκα Ναπολιτάνο, ο στόχος είναι να φτάσουν τα επιτεύγματα της Mercedes-Benz και παράλληλα η φίρμα να αποκτήσει κέρδη.

Ο Ναπολιτάνο δήλωσε στο Automotive News Europe: «Έχουμε ακόμα δουλειά και πρέπει να βρούμε ένα σημείο αναφοράς και για εμάς αυτό είναι η Mercedes. Δεν λέω πως θέλουμε να παλέψουμε εναντίον της, θα ήταν πολύ αφελές αυτό. Όμως είναι ένα παράδειγμα που θέλουμε να μιμηθούμε».

Η Lancia ανήκει στην premium κατηγορία των brand του Ομίλου Stellantis. Συνολικά 14 μάρκες ανήκουν στον Όμιλο. Η ιταλική φίρμα θα συνεργαστεί στον τομέα έρευνας και εξέλιξης μαζί με τις Alfa Romeo και DS ώστε να αναβαθμιστεί πλήρως από πλευράς ποιότητας και εξοπλισμού. Έτσι, το άλμα της Lancia στην αγορά θα είναι ευκολότερο και θα έχει άμεσα αποτελέσματα.

Lancia Delta

Παρά το γεγονός πως τα τελευταία χρόνια η Lancia δραστηριοποιείται μόνο στην ιταλική αγορά, από το 2024 θα επεκταθεί και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Το πρώτο βήμα θα γίνει σε Γερμανία και Γαλλία, ενώ θα ακολουθήσουν οι Ισπανία, Βέλγιο, Αυστρία και μετέπειτα οι χώρες της Σκανδιναβίας.

Ο αρχικός στόχος για τη Lancia είναι οι πωλήσεις εκτός Ιταλίας να φτάσουν 25-30% των συνολικών, μέχρι το ποσοστό αυτό να φτάσει σταδιακά το 50%. Σε μετέπειτα φάση θα δημιουργηθούν 100 αντιπροσωπίες σε 60 ευρωπαϊκές πόλεις, με την έμφαση να βρίσκεται στις διαδικτυακές πωλήσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!