Νόρις: «Όλα έγιναν για την τηλεθέαση»

Κώστας Παστρίμας
Νόρις: «Όλα έγιναν για την τηλεθέαση»
Ο Λάντο Νόρις πιστεύει ότι η αμφιλεγόμενη απόφαση του Μάσι για την επανεκκίνηση πάρθηκε για να ανέβει η τηλεθέαση.

Το συναρπαστικό GP Αμπου Ντάμπι, στο τέλος του οποίου με τον πιο ανατρεπτικό τρόπο στέφθηκε πρωταθλητής ο Μαξ Φερστάπεν, έχει προκαλέσει πολλές συζητήσεις και δύο ενστάσεις από τη Mercedes, που όμως αμφότερες απορρίφθηκαν. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρίσκεται η απόφαση του Διευθυντή Αγώνα, Μάικλ Μάσι, να αφήσει να προσπεράσουν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας μόνο τα μονοθέσια που βρίσκονταν ανάμεσα στον Χάμιλτον και στον Φερστάπεν, πριν από την επανεκκίνηση για τον τελευταίο γύρο.

Αυτή η απόφαση μάλιστα ήρθε λίγα λεπτά μετά την αρχική απόφαση, που είχε ανακοινωθεί μάλιστα, τα μονοθέσια που είχαν δεχτεί γύρο να μην προσπεράσουν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας και να μείνουν στις θέσεις τους. Ένας από τους οδηγούς που βρίσκονταν σε αυτήν την ομάδα των πέντε μονοθεσίων που πήραν εντολή να προσπεράσουν το Αυτοκίνητο Ασφαλείας ήταν ο Λάντο Νόρις της McLaren, ο οποίος εξέφρασε την απορία του για τους χειρισμούς της διεύθυνσης του αγώνα.

«Δεν ξέρω ποιες αποφάσεις πάρθηκαν με βάση αυτά που είπαν οι κριτές στην αρχή (σ.σ. Εννοεί την αρχική απόφαση να μην προσπεράσουν τα μονοθέσια που είχαν δεχτεί γύρο). Αν αυτή η απόφαση έκανε τον Λούις και τη Mercedes να αποφασίσουν να μην μπουν για αλλαγή ελαστικών, αλλά μετά τα μονοθέσια επιτράπηκε να προσπεράσουν, τότε νομίζω ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν ξέρω ακριβώς τι ειπώθηκε και τι έγινε, αλλά το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι το τέλος του αγώνα είναι αμφιλεγόμενο. Προφανώς όλα έγιναν για να υπάρξει μάχη. Έγιναν για την τηλεθέαση, φυσικά. Έγιναν για το αποτέλεσμα. Είναι πολύ δύσκολο για εμένα να αποφασίσω αν αυτό είναι δίκαιο», είπε ο Βρετανός μετά τον αγώνα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!