O Χέρμπερτ Ντις θα παραμείνει CEO του Ομίλου VW αλλά με λιγότερες αρμοδιότητες

Κώστας Παστρίμας
O Χέρμπερτ Ντις θα παραμείνει CEO του Ομίλου VW αλλά με λιγότερες αρμοδιότητες
Ο πρόεδρος του Δ.Σ. του Ομίλου Volkswagen φαίνεται ότι θα κρατήσει τη θέση του έπειτα από τις εσωτερικές συζητήσεις για το μέλλον του στην εταιρεία.

Σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται πηγή που έχει γνώση των διαπραγματεύσεων, η διαφωνία ανάμεσα στον Χέρμπερτ Ντις και των εργατικών συνδικάτων που εκπροσωπούν τους εργαζόμενους του Volkswagen Group έχει πλέον επιλυθεί, διασφαλίζοντας τη θέση του στο τιμόνι της μεγάλης αυτοκινητοβιομηχανίας.

Ωστόσο, αυτό δεν θα γίνει «ανώδυνα» για τον Ντις. Θα υπάρξει αναδιάρθρωση στην ηγεσία του ομίλου και αναμένεται ο Διευθύνων Σύμβουλος της μάρκας Volkswagen, Ραλφ Μπραντστέτερ, να ενταχθεί στο διοικητικό συμβούλιο του Ομίλου VW και να αναλάβει το συνολικό έλεγχο των Seat, Skoda και Volkswagen. Ο Ντις, εν τω μεταξύ, θα επικεντρωθεί στη στρατηγική του ομίλου για το μέλλον.

bradstaetter

Ο Ντις στις αρχές Νοεμβρίου δέχτηκε «πυρά ομαδόν» από τους Γερμανούς συνδικαλιστές, όταν είπε ότι η Volkswagen έπρεπε να επιταχύνει τη μετάβασή της σε αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα, αν θέλει να καθιερωθεί ως αντίπαλος της Tesla. Ανέφερε επίσης ότι ο Γερμανός κατασκευαστής θα μπορούσε να χάσει έως και 30.000 θέσεις εργασίας αν η μετάβασή του στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα είναι πολύ αργή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!