Αν έχεις Android smartphone μπαίνεις στην BMW σου χωρίς κλειδί

Κώστας Παστρίμας
Αν έχεις Android smartphone μπαίνεις στην BMW σου χωρίς κλειδί
Η BMW ανάπτυξε το έξυπνο σύστημα ψηφιακού κλειδιού και για Android συσκευές τηλεφώνου.

Όταν η BMW ανακοίνωσε τον ερχομό της τεχνολογίας ψηφιακού κλειδιού Digital Key, το λογισμικό αφορούσε μόνο συσκευές με λειτουργικό IOS της Apple. Πλέον η γερμανική φίρμα επεκτείνει τη συγκεκριμένη υπηρεσία προσφέροντας τη δυνατότητα και στους κατόχους Android smartphone να ανοίξουν το αυτοκίνητό τους με το τηλέφωνο τους χωρίς να χρειαστεί να αλλάξουν συσκευή.

bmw

Το BMW Digital Key είναι διαθέσιμο σε πρώτη φάση για τα smartphone Samsung Galaxy S21 και Google Pixel 6 και 6 Pro. Τι είναι όμως το περήφημο ψηφιακό κλειδί της BMW; Η λειτουργία του είναι πολύ απλή αλλά εξαιρετικά χρήσιμη στην καθημερινότητα. Ο οδηγός μπορεί να ξεκλειδώσει και να κλειδώσει το αυτοκίνητό του αρκεί να κρατάει το smartphone κοντά στη λαβή της πόρτας.

Το σύστημα όμως δεν αφορά μόνο αυτήν την υπηρεσία. Και για την εκκίνηση του κινητήρα η BMW έχει φροντίσει μέσω του κινητού τηλεφώνου να έρχεται σε λειτουργία, αρκεί να βρίσκεται στην ασύρματη βάση φόρτισης. Όλες οι διαμορφώσεις γίνονται μέσω της εφαρμογής My BMW, ενώ η εταιρεία αναφέρει πως σε δεύτερη φάση ο οδηγός θα μπορεί να μοιράζεται το ψηφιακό κλειδί με πέντε διαφορετικούς χρήστες.

bmw

Όσο για την ασφάλεια του συστήματος το BMW Digital Key είναι αποθηκευμένο στο Secure Element chip του smartphone. Το τελευταίο στάδιο εξέλιξης είναι το αποτέλεσμα στενής συνεργασίας μεταξύ BMW, Google και Samsung με σκοπό την περαιτέρω βελτίωση της ευκολίας χρήσης και της διαθεσιμότητας του ψηφιακού κλειδιού. Θυμίζουμε ότι η BMW είναι η πρώτη εταιρεία που κατασκευάζει σύστημα σύμφωνα με το παγκόσμιο πρότυπο CCC (Car Connectivity Consortium) τόσο για Android όσο και για IOS συσκευές. Η υπηρεσία δεν είναι διαθέσιμη ακόμα στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!