Η Nissan αποκάλυψε το Z GT500 για το Super GT

Η Nissan αποκάλυψε το Z GT500 για το Super GT
H Nissan το 2022 θα παραταχθεί στο Πρωτάθλημα του Super GT με ένα νέο μοντέλο, αντικαθιστώντας το GT-R έπειτα από 14 χρόνια.

Στην πίστα Φούτζι της Ιαπωνίας, η Nissan έκανε τα αποκαλυπτήρια του νέου της αγωνιστικού GT500. Το νέο Z GT500 θα αγωνιστεί στο Πρωτάθλημα του Super GT από το 2022, παίρνοντας τη θέση του GT-R GT500.

H αλλαγή μοντέλου είναι μέρος της στρατηγικής NEXT της Nissan που ανακοινώθηκε τον περασμένο Μάιο. Το πρόγραμμα αυτό μετασχηματίζει τις δραστηριότητές της ιαπωνικής φίρμας, με στόχο να προσφέρει ανώτερη αξία στο σήμα των προϊόντων και υπηρεσιών της.

Nissan Z GT500

Ο COO της Nissan, Ασουάνι Γκούπτα, δήλωσε: «Το Nissan Z GT500 συμβολίζει το πνεύμα της Nissan να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις και να ζωντανεύει τον ενθουσιασμό. Μέσα από τις αγωνιστικές προσπάθειές μας συνεχίζουμε να καινοτομούμε με τα αυτοκίνητά μας και αγωνιζόμαστε για να κερδίσουμε με την ίδια τόλμη που έχουμε δείξει τόσες φορές, όλα αυτά τα χρόνια».

Ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της NISMO, Τακάο Καταγκίρι, δήλωσε: «Συμμετέχουμε στο Super GT του 2022 με το ολοκαίνουργιο αυτοκίνητο Nissan Z GT500 και το τεράστιο πάθος μας για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό. Ελπίζουμε ότι οι οπαδοί μας θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν με πάθος τις ομάδες μηχανοκίνητου αθλητισμού της Nissan και της NISMO».

Nissan Z GT500

Στο Πρωτάθλημα Super GT συμμετέχουν στην κορυφαία κατηγορία οι Nissan, Toyota και Honda. Το Nissan Z συμμετείχε στο θεσμό από το 2004 μέχρι το 2007 αντικαθιστώντας το GT-R R34 και έδωσε τη θέση του στο GT-R R-35. Ο θεσμός χαρακτηρίζεται για τις σκληρές του μονομαχίες και τη διαχρονική μυστικοπάθεια των κατασκευαστών να αποκρύβουν τα τεχνικά χαρακτηριστικά των αγωνιστικών τους.

Η Nissan ανέκαθεν προσπαθούσε να προσφέρει ενθουσιασμό στους πελάτες της, μέσω της καινοτομίας. Στις αρχές της δεκαετίας του 1970 ως νεοεισερχόμενη στους μηχανοκίνητους αγώνες στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Nissan σημείωσε νίκες στη διοργάνωση SCCA C με το S30 240Z. Στη δεκαετία του 1990, η Nissan είχε πολλαπλές νίκες στο πρωτάθλημα IMSA με το Z32 300ZX και η συμμετοχή της στο JGTC/Super GT με το Z33 τη δεκαετία του 2000, είχε ως αποτέλεσμα την κατάκτηση ενός πρωταθλήματος στη διοργάνωση.

Nissan Z GT500

To νέο Z GT500 έχει ξεκινήσει ήδη τον κύκλο εξέλιξής του, έχοντας πατήσει πίστα δύο φορές για δοκιμές εξέλιξης. Το Πρωτάθλημα του Super GT αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάρτιο του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!