Το νέο Mercedes eVito εξοπλίζεται με 70% μεγαλύτερη μπαταρία

Κώστας Παστρίμας
Το νέο Mercedes eVito εξοπλίζεται με 70% μεγαλύτερη μπαταρία
ο επαγγελματικό van της Mercedes αποκτά μεγαλύτερη αυτονομία και ταχύτερη φόρτιση

Μετά την παρουσίαση του Mercedes eVito Tourer η γερμανική φίρμα προχωράει στην επαγγελματική έκδοση του δημοφιλούς van της. Ήδη το eVito Tourer έχει γνωρίσει μεγάλη επιτυχία ως ένα πολυτελές ηλεκτρικό van και τώρα η Mercedes το προσαρμόζει ανάλογα προκειμένου να το βγάλει στον καθημερινό "στίβο" των μεταφορών εντός και εκτός αστικού ιστού.

Το νέο eVito van έρχεται για το 2022 με μεγαλύτερη χωρητικότητα στην μπαταρία. Το νέο σύνολο έχει μπαταρία 60kWh η οποία δίνει δυνατότητα αυτονομίας από 242 μέχρι 314 χιλιόμετρα. Σημαντική βελτίωση έχουμε και στο σύστημα φόρτισης το οποίο πλέον επιτρέπει ταχυφόρτιση της τάξης των 50kW και των 80kW, κάτι που σημαίνει ότι το eVito μπορεί να γεμίσει την μπαταρία του από το 10-80% σε περίπου 50 λεπτά στην πρώτη περίπτωση και στα 35 λεπτά στη δεύτερη περίπτωση!

evito

Ο ηλεκτροκινητήρας του eVito αποδίδει 116 ίππους με τη ροπή να είναι στα 360Nm. Η κίνηση μεταφέρεται στους εμπρός τροχούς, ενώ το van συνοδεύεται από ηλεκτρικά βοηθήματα όπως σύστημα ενεργητικού φρεναρίσματος, σύστημα προειδοποίησης πρόσκρουσης, σύστημα αυτόματου φωτισμού και σύστημα έξυπνης διαχείρισης της ενέργειας για μέγιστη εκμετάλλευση της μπαταρίας. Ο οδηγός έχει στη διάθεσή του ένα "έξυπνο" σύστημα μετάδοσης, το D Auto, το οποίο εκτός από τα τρία προγράμματα οδήγησης προσφέρει πληροφορίες στον οδηγό και προσαρμοστικότητα σε κάθε κατάσταση σε πραγματικό χρόνο.

Το νέο Mercedes eVito είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, την κανονική έκδοση με μήκος 5.140mm και την μακριά έκδοση με μήκος 5.370mm. Ο όγκος φόρτωσης της καμπίνας φτάνει τα 6,6 τετραγωνικά μέτρα με το επιτρεπόμενο βάρος φόρτωσης στην περίπτωση της κανονικής έκδοσης θα φτάνει τα 888 κιλά και τα 853 κιλά στην μακριά έκδοση. Στον εξοπλισμό του eVito συναντάμε επίσης θερμαινόμενα καθίσματα, ζάντες 17 ιντσών και έλεγχο των συστημάτων από το τιμόνι για την μέγιστη χρηστικότητα σε καθημερινή βάση.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!