GP Σαουδικής Αραβίας FP3: H απάντηση του Verstappen

GP Σαουδικής Αραβίας FP3: H απάντηση του Verstappen
O Μαξ Φερστάπεν ήταν ο ταχύτερος στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σαουδικής Αραβίας, με τα ελαστικά να προκαλούν τα μεγαλύτερα ερωτηματικά ενόψει κατατακτήριων δοκιμών.

Η δράση συνεχίστηκε στην πίστα της Τζέντα, με τον Μαξ Φερστάπεν να ολοκληρώνει στην 1η θέση της κατάταξης του FP3 για το GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1 και έχει το προβάδισμα για την pole position στις κατατακτήριες δοκιμές. Οι συνθήκες ήταν αρκετά κοντά σε αυτό που θα συναντήσουν αργότερα. Ευτυχώς για τους οδηγούς, δεν υπήρξε κάποιο ατύχημα που διέκοπτε τη ροή της διαδικασίας.

Το μεγαλύτερο ερωτηματικό είναι τα ελαστικά και πάλι. Όλες οι ομάδες δυσκολεύτηκαν ιδιαίτερα στο να αντλήσουν το μέγιστο από τη μαλακή γόμα, με ορισμένους οδηγούς να μην μπορούν να βελτιώσουν τους χρόνους τους. Ακόμα και η σκληρή γόμα έδωσε καλύτερους χρόνους όντας η πιο αργή γόμα από τις διαθέσιμες.

Αυτός που έκλεψε την παράσταση ήταν ο Μαξ Φερστάπεν, με τον Ολλανδό οδηγό της Red Bull Racing να ολοκληρώνει στην κορυφή της κατάταξης με χρόνο στο 1:28.100. Η επίδοση αυτή ήρθε με τη μαλακή γόμα ελαστικών, με τη Red Bull να δείχνει ιδιαίτερα δυνατή. Στη 2η θέση της κατάταξης βρέθηκε ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes, με τον Βρετανό να είναι 0,214 δευτ. πίσω από τον Φερστάπεν. Όμως η ταχύτερη επίδοσή του ήρθε με τη σκληρή γόμα, καθώς η W12 δεν βολεύτηκε με τη μαλακή γόμα. Αυτό προκαλεί έντονα ερωτηματικά για τις κατατακτήριες και τη μάχη της pole position. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Σέρτζιο Πέρεζ με τη δεύτερη RB16B, ο οποίος όμως ήταν μισό δευτερόλεπτο μακριά από τον teammate του.

Οι δύο AlphaTauri κατάφεραν να πλασαριστούν στις θέσεις 4 και 5, με τον Γιούκι Τσουνόντα να είναι ταχύτερος του Πιέρ Γκασλί. Όμως ο Γάλλος σημείωσε την ταχύτερη επίδοσή του με τη μέση γόμα ελαστικών. Ο Βάλτερι Μπότας ήταν μόλις στην 6η θέση, με τον Φινλανδό να βελτιώνει ελάχιστα το χρόνο του με τη μαλακή γόμα.

Οι δύο Ferrari ακολούθησαν στις θέσεις 7 και 8, με τον Σαρλ Λεκλέρ να είναι ταχύτερος από τον Κάρλος Σάινθ. Ο χρόνος του Μονεγάσκου ήταν στο 1:29.101 ενώ του Ισπανού στο 1:29.149. Ο Εστεμπάν Οκόν έφερε την Alpine εντός της πρώτης 10άδας την οποία έκλεισε ο Λάντο Νόρις της McLaren με χρόνο στο 1:29.300. Συνολικά 6 ομάδες ολοκλήρωσαν στις 10 πρώτες θέσεις.

Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν στην 11η θέση, μπροστά από τις δύο Alfa Romeo των Αντόνιο Τζοβινάτσι και Κίμι Ράικονεν. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο ήταν μόλις 14ος, ενώ ο Λανς Στρολ έφερε την Aston Martin που υποφέρει από υποστροφή στη 15η θέση. Ο Τζορτζ Ράσελ ήταν στη 16η θέση μπροστά από τους Σεμπάστιαν Φέτελ και Νικολά Λατίφι. Οι δύο Haas ολοκλήρωσαν την κατάταξη.

Η δράση συνεχίζεται για το GP Σαουδικής Αραβίας με τις κατατακτήριες δοκιμές στις 19:00 ώρα Ελλάδος. Ακολουθείστε τη μάχη της pole position στο Gazzetta με το LIVE από τις 18:45.

Το Gazzetta βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και ο Πάνος Σεϊτανίδης θα μεταφέρει όλο το παρασκήνιο από το Grand Prix της Τζέντα, στο Instagram LIVE που θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 ώρα Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου. Μη το χάσετε!

Αποτελέσματα FP3 GP Σαουδικής Αραβίας

SA FP3

Image credit: Honda

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!