GP Σαουδικής Αραβίας FP2: Μπροστά ο Χάμιλτον, σφοδρό ατύχημα ο Λεκλέρ

GP Σαουδικής Αραβίας FP2: Μπροστά ο Χάμιλτον, σφοδρό ατύχημα ο Λεκλέρ
O Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος οδηγός στη δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του Σαουδικής Αραβίας, κάνοντας το δύο στα δύο την Παρασκευή.

H δράση συνεχίστηκε στην πίστα της Τζέντα με το FP2 για το GP Σαουδικής Αραβίας της Formula 1, με τον Λιούις Χάμιλτον να κάνει και πάλι τον ταχύτερο γύρο. Οι ομάδες και οι οδηγοί προετοιμάστηκαν όσο καλύτερα μπορούσαν ώστε να τελειοποιήσουν το στήσιμο των μονοθεσίων τους και παράλληλα να αντλήσουν το μέγιστο από το μονοθέσιο με λίγα καύσιμα.

Η εύρεση των ορίων είναι κάτι το πολύ δύσκολο στην απαιτητική αυτή διαδρομή, με τους οδηγούς να πρέπει να πάρουν πολλά ρίσκα. Στο FP2 είδαμε την κίνηση να παίζει τεράστιο ρόλο, επηρεάζοντας προσπάθειες αρκετών. Αυτός είναι ο λόγος που πολλοί οδηγοί δεν έκαναν γρήγορη προσπάθεια με τη μαλακή γόμα.

Η διαδικασία διεκόπη πρόωρα, καθώς ο Σαρλ Λεκλέρ της Ferrari είχε έξοδο στη στροφή 12 και διέλυσε το μονοθέσιό του. Ο Μονεγάσκος βγήκε ανέπαφος από την SF21, η οποία είχε ολική καταστροφή.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν ο ταχύτερος οδηγός στο FP2 για λογαριασμό της Mercedes γράφοντας το 1:29.018 με τη μαλακή γόμα ελαστικών. Ο χρόνος του ήταν αρκετός ώστε να αφήσει στη 2η θέση τον Βάλτερι Μπότας για 0,061 δευτ. με τη Mercedes να κάνει το 1-2. Μάλιστα, οι δύο οδηγοί είχαν διαφορετικό στήσιμο στο μονοθέσιό τους κατά τη διάρκεια του 60λεπτου. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Πιερ Γκασλί με την AlphaTauri, o οποίος ήταν και πάλι εντυπωσιακός γράφοντας το 1:29.099 με τη μαλακή γόμα.

Ο Μαξ Φερστάπεν δεν κατάφερε κάτι καλύτερο από την 4η θέση στο FP2 με τη Red Bull, έχοντας έντονο φενόμενο υποστροφής σε αρκετές στροφές της πίστας. Ο χρόνος του έγινε με τη μαλακή γόμα και ήταν 0,195 δευτ. πίσω από τον Χάμιλτον. Ο Φερνάντο Αλόνσο ήταν στην 5η θέση για λογαριασμό της Alpine, έχοντας τον teammate του, Εστεμπάν Οκόν ακριβώς πίσω του.

Ο Κάρλος Σάινθ ήταν και πάλι ταχύτερος οδηγός για τη Ferrari στην 7η θέση γράφοντας το 1:29.589. Ο Γιούκι Τσουνόντα φαίνεται σε εξαιρετική φόρμα κάνοντας την 8η ταχύτερη επίδοση με τη σκληρή γόμα ελαστικών, ενώ ο Λεκλέρ έκλεισε την πρώτη 10άδα. Συνολικά 5 ομάδες μοιράστηκαν τις 10 πρώτες θέσεις του FP2.

Οι δύο McLaren ολοκλήρωσαν στις θέσεις 11 και 12, με τον Ντάνιελ Ρικάρντο να είναι μπροστά από τον Λάντο Νόρις. Σε παράταξη ακολούθησαν οι δύο Alfa Romeο και οι δύο Aston Martin, με τη βρετανική ομάδα να μην δείχνει ιδιαίτερα γρήγορη.

Οι Τζορτζ Ράσελ και Μικ Σουμάχερ ήταν οι ταχύτεροι οδηγοί για τις Williams και Haas και πάλι άνετα μπροστά από τους teammate τους.

Η δράση συνεχίζεται το Σάββατο στις 16:00 ώρα Ελλάδος με το FP3 του GP Σαουδικής Αραβίας. Ακολουθείστε όλη τη δράση στο Gazzetta, με τα LIVE σε κατατακτήριες και αγώνα το Σάββατο και την Κυριακή.

Το Gazzetta βρίσκεται στη Σαουδική Αραβία και ο Πάνος Σεϊτανίδης θα μεταφέρει όλο το παρασκήνιο από το Grand Prix της Τζέντα, στο Instagram LIVE που θα πραγματοποιηθεί στις 21.00 ώρα Ελλάδας το βράδυ του Σαββάτου. Μη το χάσετε!

Αποτελέσματα FP2 GP Σαουδικής Αραβίας

SA FP2

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!