Ο Φέτελ διοργάνωσε αγώνα καρτ μόνο για γυναίκες

Ο Φέτελ διοργάνωσε αγώνα καρτ μόνο για γυναίκες
O Σεμπάστιαν Φέτελ λίγες ώρες πριν ξεκινήσει η δράση στη Τζέντα πραγματοποίησε event αποκλειστικά για γυναίκες.

Η Formula 1 επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Σαουδική Αραβία όπου την Κυριακή οι οδηγοί θα αγωνιστούν στο σιρκουί πόλης της Τζέντα. Ο αγώνας αυτός είναι ο 21ος στη σεζόν από τους 22, έχοντας φτάσει πλέον στην τελική ευθεία πριν το τέλος της.

Όμως το αγωνιστικό κομμάτι δεν ήταν το μόνο που κυριάρχησε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης ανάμεσα στους οδηγούς. Ο Λιούις Χάμιλτον κατέκρινε τη Σαουδική Αραβία για έλλειψη ανθρώπινων δικαιωμάτων, δηλώνοντας πως δεν νιώθει άνετα που θα αγωνιστεί στη χώρα.

Από τη μεριά του ο Σεμπάστιαν Φέτελ θέλησε να κάνει κάτι διαφορετικό. Στο πλαίσιο του Grand Prix διοργάνωσε έναν αγώνα kart αποκλειστικά για γυναίκες οδηγούς. Στη Σαουδική Αραβία, οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα στην οδήγηση αυτοκινήτου το 2018, ενώ κατά το παρελθόν το αδίκημα τιμωρούνταν μέχρι και με φυλάκιση.

Ο Φέτελ ήταν ιδιαίτερα χαρούμενος για τη διοργάνωση του event και στη συνέντευξη Τύπου δήλωσε: «Φυσικά έχουν υπάρξει αρκετές συζητήσεις αναφορικά με το ότι αγωνιζόμαστε εδώ. Ρώτησα τον εαυτό μου τι θα μπορούσα να κάνω εγώ; Προσπάθησα να σκεφτώ θετικά αυτή τη φορά και διοργάνωσα έναν αγώνα καρτ υπό το hashtag “Race for Women”. Προσπάθησα να μεταφέρω τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου ώστε να τους ανεβάσω την αυτοπεποίθηση. Είχαμε τη συμμετοχή 7-8 γυναικών».

Εν συνεχεία ο Φέτελ αναφέρθηκε στην έλλειψη ανθρώπινων δικαιωμάτων στη Σαουδική Αραβία: «Στη Σαουδική Αραβία επιτράπηκε στις γυναίκες η οδήγηση αυτοκινήτου το 2018. Στον αγώνα καρτ, κάποιες είχαν δίπλωμα άλλες όχι, κάποιες ήταν οπαδοί της Formula 1. Αν δούμε την κατάσταση από την οπτική της Δύσης για παράδειγμα, υπάρχουν πολλά πράγματα που πρέπει να αλλάξουν σε θέματα διακρίσεων. Αλλά είναι αλήθεια επίσης πως τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν. Είναι επίσης πολύ δύσκολο για εμάς να ερχόμαστε σε μια πόλη για λίγες ημέρες και προσπαθούμε να είμαστε οι τέλειοι κριτές δίχως να έχουμε πλήρη εικόνα των ανθρώπων. Για εμένα ήταν όμως σημαντικό να μάθω τις γυναίκες αυτές. Ήταν μια ιδιαίτερη στιγμή που μου δίνει κίνητρο και επίσης ο ιδανικός τρόπος να ξεκινήσει το τριήμερο».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!