To ηλεκτρικό μέλλον της Nissan (vid)

To ηλεκτρικό μέλλον της Nissan (vid)
Η Nissan αποκάλυψε τέσσερα νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα αυτοκίνητα και παρουσίασε την ηλεκτρική της στρατηγική για την γκάμα των μοντέλων της.

Η Nissan ανακοίνωσε πως μέχρι το 2030 θα περάσουν στην παραγωγή 23 νέα εξηλεκτρισμένα μοντέλα εκ των οποίων τα 15 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά. Η ιαπωνική φίρμα έχει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της μακροπρόθεσμης στρατηγικής της και τώρα παρουσίασε το Nissan Ambition 2030.

Το πρόγραμμα αυτό προβλέπει τον εξηλεκτρισμό της γκάμας της, ενώ μέχρι το 2050 η Nissan δεσμεύεται να έχει ως εταιρεία μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα. O στόχος είναι να επιτύχει ένα μείγμα ηλεκτροκίνησης άνω του 50% παγκοσμίως, στις μάρκες Nissan και Infinity.

Nissan Ambition 2030

Παράλληλα, με το λανσάρισμα 20 νέων μοντέλων τύπου EV και e-POWER τα επόμενα πέντε χρόνια, η Nissan σκοπεύει να αυξήσει το ποσοστό πωλήσεων εξηλεκτρισμένων μοντέλων στις μεγάλες αγορές έως το οικονομικό έτος 2026. Συγκεκριμένα στην Ευρώπη στοχεύει να αυξήσει τις πωλήσεις μέχρι και 75%.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίασης Ambition 2030, η Nissan αποκάλυψε τέσσερα νέα ηλεκτρικά πρωτότυπα μοντέλα. Αυτά είναι τα Nissan Chill-Out Concept, Max-Out Concept, Surf-Out Concept και Hang-Out Concept. Η Nissan δεν γνωστοποίησε το αν τα πρωτότυπα αυτά θα περάσουν εν τέλει στην παραγωγή. To Chill-Out δανείζεται τα χαρακτηριστικά της πλατφόρμας CMF-EV της Nissan με ιδιαίτερα φουτουριστικό στιλ και λεπτομέρειες.

Nissan Chill-Out

Το Max-Out Concept από τη μεριά του είναι ένα διθέσιο πρωτότυπο δίχως οροφή που σύμφωνα με τη Nissan, «έχει σχεδιαστεί ώστε να προσφέρει μια νέα οδηγική εμπειρία με την εντυπωσιακή του σταθερότητα και άνεση».

Nissan Max-Out

Από την άλλη, το ιδιαίτερο Nissan Surf-Out Concept μαρτυρά το όραμα της ιαπωνικής φίρμας στο σχεδιασμό μοντέλων pickup, προσφέροντας μια εξηλεκτρισμένη εμπειρία οδήγησης εκτός δρόμου.

Nissan Surf-Out

Τέλος, το Hang-Out Concept έχει δημιουργηθεί ως ένας κινητός ζωντανός χώρος με επίπεδο δάπεδο και ιδιαίτερα καθίσματα, με το αποτέλεσμα να παραπέμπει σε αίθουσα θεάτρου.

Nissan Hang-Out

Επιπλέον η Nissan για να πετύχει το στόχο της, θα συνεχίσει να εξελίσσει τις τεχνολογίες της για μπαταρίες ιόντων λιθίου και να εισάγει τεχνολογία χωρίς κοβάλτιο για να μειώσει το κόστος κατά 65% μέχρι το 2028. Με την εισαγωγή των πρωτοποριακών ASSB, η Nissan θα είναι σε θέση να επεκτείνει την προσφορά ηλεκτρικών οχημάτων σε όλα τις κατηγορίες με ακόμα πιο δυναμικές επιδόσεις. Μειώνοντας το χρόνο φόρτισης στο ένα τρίτο, οι ASSB θα κάνουν τα EVs πιο αποτελεσματικά και πιο προσβάσιμα.

Η Nissan επιδιώκει να δημιουργήσει ένα παγκόσμιο σύστημα τροφοδοσίας μπαταριών για να καλύψει την αυξανόμενη ζήτηση οχημάτων και όσων ήδη χρησιμοποιούνται. Σε συνεργασία με τους εταίρους της, η ιαπωνική φίρμα σκοπεύει να αυξήσει την παγκόσμια ικανότητα παραγωγής μπαταριών σε 52 GWh έως το οικονομικό έτος 2026 και 130 GWh έως το 2030.

Nissan

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nissan, Μάκοτο Ουτσίντα, δήλωσε: «Ο ρόλος των εταιρειών στην αντιμετώπιση των κοινωνικών αναγκών αυξάνεται ολοένα και περισσότερο. Με το Nissan Ambition 2030, θα οδηγήσουμε τη νέα εποχή της ηλεκτροκίνησης, θα προωθήσουμε τεχνολογίες για τη μείωση του αποτυπώματος άνθρακα και θα επιδιώξουμε νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Θέλουμε να μεταμορφώσουμε την Nissan ώστε να γίνει μια βιώσιμη εταιρεία που χρειάζονται πραγματικά οι πελάτες και η κοινωνία».

Ο COO της Nissan, Ασουάνι Γκούπτα, δήλωσε: «Είμαστε περήφανοι για το μακροχρόνιο ιστορικό μας στην καινοτομία και για τον ρόλο μας στην υλοποίηση της επανάστασης των EVs. Με τη νέα μας φιλοδοξία, συνεχίζουμε να πρωταγωνιστούμε στην επιτάχυνση της φυσικής μετάβασης προς τα EVs, ελκύοντας τους αγοραστές μέσω μιας δελεαστικής πρότασης που προάγει τον ενθουσιασμό και επιτρέπει την υιοθέτηση της καθαρής κινητικότητας».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!