O Χάμιλτον αρνείται να δοκιμάσει το μονοθέσιο του 2022 στον προσομοιωτή

O Χάμιλτον αρνείται να δοκιμάσει το μονοθέσιο του 2022 στον προσομοιωτή
Ο Λιούις Χάμιλτον δεν επιθυμεί να οδηγήσει το μονοθέσιο της Mercedes για το 2022, μένοντας συγκεντρωμένος στη μάχη για το φετινό Πρωτάθλημα.

Μπορεί το Πρωτάθλημα της Formula 1 να θέλει μόλις δύο αγώνες για να ολοκληρωθεί για το 2021, όμως οι ομάδες προετοιμάζονται πυρετωδώς για την επόμενη χρονιά. Οι αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς θα αλλάξουν πλήρως τα δεδομένα, με τις ομάδες να ξεκινούν από το μηδέν. Μάλιστα, πρόκειται για τις μεγαλύτερες αλλαγές των τελευταίων 40 ετών.

Οι ομάδες στα εργοστάσια εξελίσσουν συνεχώς τα νέα μονοθέσια που βρίσκονται στην κρισιμότερη φάση τους και το παραμικρό λάθος μπορεί να κοστίσει σημαντικά. Αρκετοί είναι οι οδηγοί που έχουν δοκιμάσει τα μονοθέσια της επόμενης σεζόν, όχι όμως ο Λιούις Χάμιλτον της Mercedes.

Ο Βρετανός 7 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής αναφέρθηκε στο γιατί δεν έχει δοκιμάσει το μονοθέσιο του 2022, όμως με την ομάδα συνεχίζουν να εργάζονται πάνω του: «Δεν έχω δοκιμάσει το νέο μονοθέσιο ακόμα στον προσομοιωτή γιατί είμαι ακόμα προσηλωμένος στο φετινό. Έχουμε ήδη γεμάτο πρόγραμμα. Είμαι όμως σε συνεχή επικοινωνία με την ομάδα. Πάντα μετά από κάθε αγώνα αναφέρομαι στο που βρισκόμαστε από πλευράς απόδοσης, το τι επιθυμώ να δω στο μονοθέσιο του 2022, να κρατήσουν τα δεδομένα αυτά οι μηχανικοί. Τους λέω τα προβλήματα με τον κινητήρα που δεν θέλω την επόμενη σεζόν και μιλάω συνέχεια με τους επικεφαλής των τμημάτων».

Mercedes F1 2022

Επιπλέον ο Χάμλτον αναφέρθηκε στο τι είδους συμβούλια κάνει με την ομάδα του: «Μετά από κάθε αγώνα μιλάω με τον Άντριου Σόβλιν (επικεφαλής μηχανολογίας της Mercedes) για τα δεδομένα που έχει συλλέξει η ομάδα. Μετά συνομιλώ με τον αρχιμηχανικό μου. Πίτερ Μπόνινγκτον κι έπειτα με την ομάδα που εξελίσσει το μονοθέσιο του 2022 ώστε να ενημερωθώ για την πρόοδό μας. Ενημερώνομαι για την αεροδυναμική κατεύθυνση που ακολουθούμε, τα χαρακτηριστικά του μονοθεσίου, τις δυνατότητες στο set-up, τις προκλήσεις που έχουν και το τι περιμένουν να δούμε στο μονοθέσιο αυτό. Προς ώρας όμως η πρόοδος γίνεται στην αεροδυναμική σήραγγα, δεν έχει νόημα να το οδηγήσω ακόμα διότι εξελίσσεται συνεχώς».

O Χάμιλτον βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω από τον Μαξ Φερστάπεν στο Πρωτάθλημα Οδηγών με δύο αγώνες να απομένουν για το τέλος της φετινής μάχης του Τίτλου.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!