Μπινότο: «O Λεκλέρ θα είναι ο επόμενος Πρωταθλητής της Ferrari»

Μπινότο: «O Λεκλέρ θα είναι ο επόμενος Πρωταθλητής της Ferrari»
H Scuderia δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στον νεαρό πιλότο της και πιστεύει ότι θα φέρει το πρωτάθλημα στο Μαρανέλο.

O Σαρλ Λεκλέρ έκανε ντεμπούτο στη Formula 1 το 2018 με την ομάδα της Sauber κι από την επόμενη σεζόν μετακόμισε στη Ferrari. Μέχρι στιγμής ο Μονεγάσκος έχει κερδίσει 2 αγώνες στην καριέρα του και θεωρείται ως ένας εκ των κορυφαίων οδηγών του grid.

H Ferrari βρίσκεται σε διαδικασία αναδόμησης και στοχεύει στο Πρωτάθλημα το 2022 με τη νέα γενιά αεροδυναμικών κανονισμών. Έπειτα από ένα πολύ κακό 2020, η ιταλική ομάδα έχει αλλάξει τρόπο λειτουργίας με στόχο την καλύτερη απόδοση εντός κι εκτός πίστας.

Μιλώντας όμως στο GP Racing Magazine, o επικεφαλής της Ferrari, Ματία Μπινότο, δήλωσε πως η Ferrari στηρίζει το μέλλον της στον Σαρλ Λεκλέρ: «Έχουμε επενδύσει μακροπρόθεσμα στον Σαρλ και είμαστε πεπεισμενοι πως είναι ο οδηγός που μπορεί να γίνει ο επόμενος Παγκόσμιος Πρωταθλητής μας. Τον γνωρίζουμε από την αρχή της καριέρας του. Είναι ταχύτατος και η προτεραιότητα μας. Η ικανότητά του να μάχεται και να αμύνεται δίχως να χάνει χρόνο είναι εντυπωσιακή. Πάντα σκέφτομαι τον αγώνα στη Μόντσα το 2019 και την άμυνα στον Χάμιλτον ή αυτή στο Σίλβερστον στον Φερστάπεν. Διαχειρίζεται εξαιρετικά την πίεση και μπορεί να κερδίζει στηριζόμενος στις ικανότητές του. Είναι ένα τρομερό ταλέντο».

Leclerc Monaco

Επιπλέον ο Μπινότο συνέκρινε τον Λεκλέρ με προηγούμενους θρύλους της Ferrari: «Ο τρόπος που διαχειρίζεται τα ελαστικά του έχει αλλάξει πάρα πολύ. Έχει αλλάξει ο τρόπος που συμπεριφέρεται στο μονοθέσιο. Έτσι ξεχωρίζεις το ταλέντο σε αυτούς τους οδηγούς. Αν το’χεις, μπορείς να αντλήσεις το μέγιστο από το μονοθέσιο και να κάνεις έναν φανταστικό γύρο. Κάτι ανάλογο έκαναν οι Μίχαελ Σουμάχερ και Φερνάντο Αλόνσο. Πιστεύω πως ο Σαρλ αντανακλά το πνεύμα του Ζιλ Βιλνέβ».

Ο Λεκλέρ βρίσκεται στην 6η θέση στο Πρωτάθλημα Οδηγών της Formula 1 με 152 βαθμούς.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!