Η θρυλική Lancia Delta Integrale επιστρέφει στους αγώνες

Πάνος Σεϊτανίδης
Η θρυλική Lancia Delta Integrale επιστρέφει στους αγώνες
Η GCK θα τρέξει το 2022 στο FIA World Rallycross με μία ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου.

Ένα μοντέλο το όνομα του οποίου ήταν συνώνυμο των επιτυχιών στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, αυτό της Lancia Delta Integrale, επιστρέφει στους αγώνες και μάλιστα με ηλεκτρική τεχνολογία!

Πρόκειται για ένα project της ομάδας GCK η οποία το 2022 επιστρέφει στο πρωτάθλημα FIA World Rallycross, το οποίο μπαίνει σε νέα, ηλεκτρική εποχή. Κι εκεί, θα αγωνίζεται με την σύγχρονη, ηλεκτρική εκδοχή του εμβληματικού μοντέλου, τη Lancia Delta Evo-e.

Στην πρώτη της ζωή, η «Ιταλίδα» είχε κατακτήσει οκτώ παγκόσμιους τίτλους από το 1988 έως το 1992 – πέντε κατασκευαστών και τρεις οδηγών, με τους θρυλικούς Γιούχα Κάνκουνεν και Μίκι Μπιαζιόν πίσω από το τιμόνι.

Lancia Delta Evo-e

Τώρα, η... μετενσάρκωσή της θα μονομαχήσει στο συναρπαστικό Rallycross, ως μεγαλεπίβολο project της ομάδας του Γάλλου Γκιρλέν Σισερί, που ξεκίνησε από παγκόσμιος πρωταθλητής Freeriding για να εξελιχθεί σε επιτυχημένος οδηγός αγώνων και κασκαντέρ!

«Είμαι ενθουσιασμένος που η GCK επιστρέφει στο Rallycross στην νέα, ηλεκτρική του εποχή. Η δομή των αγώνων εξασφαλίζει συναρπαστικό θέαμα και επιλέξαμε να εμπλακούμε με τη Lancia Delta Integrale γιατί είναι ένα αυτοκίνητο που μας έκανε όλους να ονειρευόμαστε. Ήταν ένα αγωνιστικό αυτοκίνητο που αποτελούσε συνώνυμο της τελειότητας, ήταν αναμφίβολα το πιο απίστευτο μοντέλο της εποχής του και μάλιστα, παραμένει ακόμα και σήμερα ιδιαίτερα δημοφιλές», είπε ο Σισερί.

Kreisel RX1e

Τόσο η Delta Evo-e όσο και ο ανταγωνισμός της, θα χρησιμοποιούν το ίδιο προηγμένο kit της αυστριακής Kreisel Electric για την κατηγορία RX1e. Αυτό περιλαμβάνει δύο ηλεκτροκινητήρες που προσφέρουν 500kW ισχύος (ή αν προτιμάτε 680 άλογα) και 880Nm άμεσης ροπής, με την επιτάχυνση αυτών των αυτοκινήτων να ξεπερνά κι εκείνη των μονοθεσίων της Formula 1.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!