WRC-Ράλι Μόντσα: Πρωταθλητής ο Οζιέ

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC-Ράλι Μόντσα: Πρωταθλητής ο Οζιέ
Ο Γάλλος κατέκτησε τον 8ο τίτλο του ενώ η Toyota Gazoo Racing πήρε τον τίτλο στους κατασκευαστές!

Τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του στο WRC πανηγύρισε ο Σεμπαστιέν Οζιέ, κατακτώντας μάλιστα και τη νίκη στο Ράλι Μόντσα με το οποίο έκλεισε η αυλαία της σεζόν του 2021! Ο Γάλλος τρόμαξε στην πρώτη από τις τρεις ειδικές διαδρομές της ημέρας, όπου σε ένα chicane χτύπησε με τον εμπρός δεξιά τροχό ένα τσιμεντένιο εμπόδιο! Όμως ο τροχός άντεξε, ο 37χρονος συνέχισε και στρογγυλοκάθισε με στιλ στο θρόνο!

Ήταν το ιδανικό φινάλε για τον Οζιέ, στην τελευταία του σεζόν πλήρους εμπλοκής στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ράλι. Από το 2022 θα τρέχει σε επιλεγμένα ράλι, πάλι με τα χρώματα της Toyota Gazoo Racing, η οποία σφράγισε και μαθηματικά τον τίτλο στους κατασκευαστές.

Sebastien Ogier

Πρωτάθλημα με νίκη

Και τον πήρε επίσης με στιλ, κάνοντας το 1-2, με τον Έλφιν Έβανς να περιορίζεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, στη δεύτερη θέση της τελικής βαθμολογίας, πίσω από τον σπουδαίο teammate του. Ήξερε πηγαίνοντας στη Βόρεια Ιταλία πως για να καλύψει τη διαφορά των 17 πόντων, θα είχε ελπίδες μόνο αν ο Οζιέ αντιμετώπιζε μεγάλες ατυχίες. Πράγμα που δεν συνέβη.

H τελική τους διαφορά ήταν στους 23 πόντους, είχε 230 ο πρωταθλητής και 207 ο Ουαλός ομόσταβλός του.

«Κερδίσαμε και το ράλι ή όχι; Με όλα τα συναισθήματα, δεν άκουσα καν τι μου είπαν μέσω ενδοεπικοινωνίας. Δεν έχω λόγια, είναι φανταστικό», ήταν οι πρώτες κουβέντες του Οζιέ.

Sebastien Ogier

Σε δεύτερο ρόλο τα Hyundai

Το βάθρο συμπλήρωσε ο Ντάνι Σόρντο, που ηγήθηκε του… καρέ των Hyundai i20 Coupe WRC. O Ισπανός κράτησε τη θέση του παρά την «επίθεση» του Τιερί Νεβίλ στο τελευταίο σκέλος, με τον Βέλγο ταχύτερο και στις τρεις ειδικές διαδρομές, να τον πλησιάζει αλλά να μένει 8.7 δευτερόλεπτα μακριά.

Πέμπτος ήταν ο ταλαντούχος Όλιβερ Σόλμπεργκ, γιος του πρώην παγκόσμιου πρωταθλητή Πέτερ, που συνέχισε τη διαδικασία συλλογής εμπειριών πίσω από το τιμόνι ενός World Rally Car, ενόψει της προαγωγής του το 2022 στην εργοστασιακή ομάδα, όπου θα εναλλάσσεται με τον Σόρντο.

Oliver Solberg

Το 2022 δεν αργεί

Η επόμενη ημέρα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι έχει μεγάλο ενδιαφέρον αφού συνοδεύεται με πλήρη αλλαγή των τεχνικών κανονισμών. Τα αγωνιστικά του σήμερα θα αποτελέσουν παρελθόν και θα δώσουν τη θέση τους σε υβριδικά θηρία.

Η πρώτη φορά που θα τα δούμε να μάχονται με το χρονόμετρο, θα είναι στις 20-23, με πρώτο πεδίο μάχης το Ράλι Μόντε Κάρλο!

Φωτογραφίες: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!