Οι τούμπες του Φουρμό στη Μόντσα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
Οι τούμπες του Φουρμό στη Μόντσα (vid)
Ο Γάλλος ήταν το «θύμα» του πρώτου σκέλους του τελευταίου ράλι της χρονιάς.

O Αντριέν Φουρμό ήταν ο μεγάλος χαμένος της πρώτης ημέρας δράσης στο πλαίσιο του FORUM8 ACI Rally Monza 2021, καθώς ένα λάθος είχε ως αποτέλεσμα να καταστρέψει το Ford Fiesta WRC!

Ο Γάλλος και ο συνοδηγός του Αλεξάντρ Κοριά βρίσκονταν στην έκτη θέση της γενικής κατάταξης μετά τα δύο πρώτα τεστ στα βουνά του ιταλικού Βορρά. Όμως στο τρίτο, το δεύτερο πέρασμα από την ειδική διαδρομή «Gerosa», ήρθε η καταστροφή.

Στο πρωινό σκέλος ο 26χρονος είχε πάει κόντρα στο ρεύμα, κάνοντας μία τολμηρή επιλογή ελαστικών, φορώντας μόνο ελαστικά μαλακής γόμας, ενώ οι αντίπαλοί του είχαν όλοι τη σκληρή. Αυτό δεν του έδωσε το πλεονέκτημα που περίμενε, έτσι στη μήκους 10.96 χιλιομέτρων διαδρομή ο Φουρμό έκανε μεικτή επιλογή: δύο Pirelli σκληρής γόμας (εμπρός αριστερά και πίσω δεξιά) και δύο μαλακής.

Όλα αυτά στο πλαίσιο συλλογής εμπειριών καθώς είναι μόλις το όγδοο ράλι του με World Rally Car. Ε, μία χρήσιμη εμπειρία ακόμα ήταν κι αυτή του ατυχήματος. Έχασε το πίσω μέρος, χτύπησε σε βράχο κι αυτό αναποδογύρισε το αγωνιστικό της M-Sport στέλνοντας τον Φουρμό πάνω από την απέναντι μπαριέρα, με τα δέντρα να συγκρατούν την πτώση του στην πλαγιά.

Δείτε το ατύχημα τόσο από ερασιτεχνική λήψη όσο και από τις Onboard κάμερες!

Φωτογραφία: Red Bull Content Pool

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!