Η Κλιματική Αλλαγή θέλει θυσίες σύμφωνα με τη Ford

Κώστας Παστρίμας
Η Κλιματική Αλλαγή θέλει θυσίες σύμφωνα με τη Ford
Έρευνα της Ford παρουσιάζει τους Ευρωπαίους πολίτες έτοιμους να αντιμετωπίσουν την Κλιματική Αλλαγή

Η Ford έχει ξεκινήσει δυναμικά την καμπάνια της για μια νέα εποχή εξηλεκτρισμού δεσμευόμενη να αντιμετωπίσει την Κλιματική Αλλαγή σε όλα τα επίπεδα. Σε έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε από την εταιρεία και δημοσιεύτηκε πριν από την κρίσιμη διάσκεψη για το κλίμα COP26, που πραγματοποιήθηκε στη Γλασκώβη, δείχνει ότι πολλοί Ευρωπαίοι είναι πρόθυμοι να απαρνηθούν τις πολυτέλειες της σύγχρονης ζωής.

ford

Στην τελευταία αναφορά της σειράς Go Electric της Ford, με την ονομασία Climate Countdown, διαπιστώνεται ότι μία συντριπτική πλειοψηφία Ευρωπαίων (κατά μέσο όρο 90% σε κάθε μία από τις 8 χώρες της έρευνας) νιώθουν ότι έχουν ένα ποσοστό προσωπικής ευθύνης στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής. Αυτό αποτυπ΄νεται από τη θέλησή τους να προχωρήσουν σε σημαντικές δράσεις προκειμένου να αντιμετωπίσουν την Κλιματική Αλλαγή.

ford

Πιο συγκεκριμένα, οι πολίτες της Ευρώπης είναι πρόθυμοι να περιορίσουν τις αγορές ειδών ένδυσης (34%), να χρησιμοποιούν το αυτοκίνητό τους λιγότερο (34%), να εγκαταλείψουν τα ταξίδια στο εξωτερικό με αεροπλάνα (25%) και να μην τρώνε κρέας (15%). Επίσης, σε τεράστιο ποσοστό 45% είναι διατεθειμένοι να καταργήσουν τη χρήση πλαστικού, ενώ το ίδιο ποσοστό απαιτεί να μειωθεί η κατανάλωση ενέργειας. Το 35% των Ευρωπαίων θέλει επίσης να στηρίξει τα τοπικά προϊόντα προκειμένου να μειωθούν οι μεταφορές αγαθών, αλλά και να μην υπάρχει υπερπαραγωγή προϊόντων.

ford

Όσο για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα, το 37% πιστεύει ότι αυτό είναι το μέλλον της αυτοκίνησης. Τα εμπόδια που εντοπίζονται για την ώρα έχουν να κάνουν με τη φόρτιση, την αυτονομία και φυσικά τις υποδομές. Μάλιστα, το 30% των πολιτών λέει ότι τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα τους αποτρέψουν από την πραγματοποίηση μεγάλων ταξιδιών. Όπως και να έχει, η Ευρώπη έχει συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα πρέπει άμεσα να παρθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της Κλιματικής Αλλαγής.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!