H McLaren διαψεύδει την εξαγορά από την Audi

H McLaren διαψεύδει την εξαγορά από την Audi
Με μια κατηγορηματική ανακοίνωση, η McLaren διέψευσε τα δημοσιεύματα που ήθελαν την Audi να εξαγοράζει τη βρετανική φίρμα με απώτερο στόχο την είσοδο στη Formula 1.

Νωρίτερα μέσα στην ημέρα υπήρξαν φήμες που ήθελαν την Audi AG να εξαγοράζει το McLaren Group μαζί με την ομάδα της Formula 1. Το Volkswagen Group ψάχνει τρόπο να εισέλθει στη Formula 1 το 2026 και η εξαγορά ομάδας μοιάζει ως πιθανό σενάριο.

Όμως η McLaren με ανακοίνωσή της, διέψευσε κατηγορηματικά το αρχικό δημοσίευμα και επιθυμεί την αφαίρεσή του. «Το McLaren Group γνωρίζει τα δημοσιεύματα που αναφέρουν πως έχει εξαγοραστεί από την Audi. Αυτό είναι τελείως ανακριβές και η McLaren επιθυμεί το δημοσίευμα να αφαιρεθεί. Η τεχνολογική στρατηγική της McLaren περιελάμβανε πάντα συνεχείς συζητήσεις και συνεργασία με σχετικούς εταίρους και προμηθευτές, συμπεριλαμβανομένων άλλων κατασκευαστών αυτοκινήτων, ωστόσο, δεν υπήρξε καμία αλλαγή στην ιδιοκτησιακή δομή του Ομίλου McLaren».

Η Formula 1 μπαίνει σε μια νέα εποχή το 2026 με τους κινητήρες επόμενης γενιάς να έχουν ως στόχο να προσελκύσουν νέους κατασκευαστές στο σπορ. Πριν από λίγες ημέρες, η Porsche γνωστοποίησε επίσημα πως είναι πολύ κοντά στο να εισέλθει στη Formula 1.

Η πιθανή εμπλοκή κάποιου εκ των δύο brand είναι άγνωστη το πώς θα υλοποιηθεί, μιας και δεν είναι σίγουρη η είσοδος τόσο της Audi αλλά και της Porsche. Σε κάθε περίπτωση όμως, η McLaren θα ήταν κάτι παραπάνω από χαρούμενη αν είχε εργοστασιακό στάτους και συνεργασία παροχής κινητήρων από άλλο κατασκευαστή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!