Ο Φερστάπεν θέλει να τρέξει στο Λε Μαν

Ο Φερστάπεν θέλει να τρέξει στο Λε Μαν
Ο Μαξ Φερστάπεν εξέφρασε και πάλι το ενδιαφέρον του, ώστε να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Λε Μαν, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να είναι teammate με τον πατέρα του Γιος.

Μπορεί ο Μαξ Φερστάπεν να βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας της Formula 1 με τρεις αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν, όμως δεν σταματά να σκέφτεται να αγωνιστεί σε άλλα πρωταθλήματα. Έχοντας μεγαλώσει μέσα στους αγώνες, ο Ολλανδός γνωρίζει πως «υπάρχει ζωή» μακριά από την F1, κάτι το οποίο αναγνωρίζει.

Στο πλαίσιο του GP Βραζιλίας, ο Φερστάπεν αποκάλυψε πως μελλοντικά σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο να αγωνιστεί στις 24 Ώρες του Λε Μαν μαζί με τον πατέρα του. «Είναι κάτι το οποίο συζητάμε αρκετά. Η κατηγορία Hypercar θέλει λίγες ακόμα συμμετοχές ώστε να γίνει μια δυνατή κατηγορία. Χρειάζονται ακόμα λίγα χρόνια ώστε να έχουμε ξεκάθαρη εικόνα του τι συμβαίνει. Θέλω να τρέξω μελλοντικά στο Λε Μαν. Φυσικά θα ήταν φοβερό να μπορούσα να το κάνω μαζί με τον πατέρα μου», δήλωσε ο Ολλανδός στο motorsport.com.

Max

Μπορεί ο πατέρας του Μαξ Φερστάπεν, Γιος, να έχει χρόνια να αγωνιστεί σε επαγγελματικό επίπεδο, όμως αναμένεται να κάνει την επιστροφή του σε αγώνα ράλι που θα πραγματοποιηθεί στο Άσεν της Ολλανδίας. Επίσης με την αρχή του νέου έτους θα διαγωνιστεί στις 24 Ώρες του Ντουμπάι με μια Porsche 911 GT3.

Ο 49χρονος, εκτός από την καριέρα του στη Formula 1, έχει σημαντικές επιτυχίες εκτός αυτής, κερδίζοντας την κατηγορία LMP2 στο Λε Μαν το 2008 οδηγώντας μια Porsche RS Spyder.

To WEC θα δει την κατηγορία Hypercar να πληθαίνει από το 2022 με την είσοδο της Peugeot και της ByKolles που θα πλαισιώσουν τις Toyota, Alpine και Glickenhaus. Το 2023 όμως οι συμμετοχές και το πρεστίζ της κατηγορίας θα εκτοξευθούν με τις προσθήκες των Ferrari, Porsche, Audi, BMW, Honda/Acura και Cadillac.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!