Che Spettacolo! O Ρόσι ολοκλήρωσε τη θεαματική 26ετή καριέρα του στο MotoGP (vid)

Κώστας Παστρίμας
Che Spettacolo! O Ρόσι ολοκλήρωσε τη θεαματική 26ετή καριέρα του στο MotoGP (vid)
Το κλείσιμο της σεζόν στη Βαλένθια ήταν η τελευταία φορά που είδαμε τον «Γιατρό» στην πίστα.

Ο Βαλεντίνο Ρόσι ολοκλήρωσε στη Βαλένθια το μεγαλύτερο κεφάλαιο στην προσωπική του ιστορία, που είναι τόσο σημαντική που καταλαμβάνει ένα τεράστιο μέρος στην ιστορία του MotoGP. Όταν έπεσε η καρό σημαία στην ισπανική πίστα και ο «Γιατρός» τερμάτισε στη 10η θέση, δεκάδες χιλιάδες θεατές στις εξέδρες και εκατομμύρια κόσμου σε όλο τον κόσμο έγιναν μάρτυρες του τέλους μιας εποχής.

Το hashtag #GrazieVale κυριαρχεί στα social media τις τελευταίες ημέρες και υπάρχει σοβαρός λόγος για αυτό. Η συμβολή του Βαλεντίνο Ρόσι στη δημοφιλία του MotoGP είναι τεράστια. Τόσο η αγωνιστική παρουσία όσο και η προσωπικότητα του Ιταλού σούπερσταρ έκαναν τον ίδιο ένα παγκόσμιο είδωλο και το σπορ που υπηρέτησε τόσα χρόνια το δικαίωμα να αποδίδει στον εαυτό του τον τίτλο του «μεγαλύτερου θεάματος στον κόσμο».

Και δεν είναι καθόλου τυχαίο που προσωπικότητες από όλο τον κόσμο και από όλους τους χώρους έστειλαν τον αποχαιρετισμό τους στον «Βάλε». Στο βίντεο που πρόβαλαν οι διοργανωτές αμέσως μετά τον τερματισμό, στον Ρόσι, εκτός από τους παλιούς πρωταθλητές του MotoGP έστειλαν μήνυμα ο Ρονάλντο (ο Βραζιλιάνος, όχι ο Κριστιάνο), ο Χάμιλτον, ο Φερστάπεν, ο Τομ Κρουζ, ο Κρις Χεμσγουορθ και ο Κιάνου Ριβς.

Αυτός είναι ο Βαλεντίνο Ρόσι και από αύριο το MotoGP, παρότι ξεχειλίζει από ταλέντο με τόσους πολλούς τρομερούς νέους αναβάτες, θα είναι πολύ πιο φτωχό.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!