Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για την Alfa Romeo

Πάνος Σεϊτανίδης
Ήρθε η ώρα των αποφάσεων για την Alfa Romeo
Παρουσιάζουμε τους υποψηφίους για την τελευταία ελεύθερη θέση στο grid του 2022!

Απομένουν τέσσερις στροφές για την ολοκλήρωση του φετινού μαραθωνίου του παγκοσμίου πρωταθλήματος της Formula 1. Η μάχη για τον τίτλο καλά κρατεί, τόσο στους οδηγούς όσο και στους κατασκευαστές. Όμως οι περισσότερες ομάδες έχουν εδώ και πολύ καιρό στρέψει την προσοχή τους στην επόμενη αγωνιστική σεζόν.

Αυτό σε ότι αφορά στην προετοιμασία τους, αφού είναι ένα κομβικό σημείο στην ιστορία του σπορ. Έχουμε τεράστιες αλλαγές στους τεχνικούς κανονισμούς, τα μονοθέσια θα αλλάξουν όψη, οι διαφορές αναμένεται να μειωθούν και το θέαμα να αυξηθεί.

Ποιοι θα είναι όμως οι πρωταγωνιστές; Από τα 20 κόκπιτ του grid του 2022, τα 19 έχουν προ πολλού βρει κατόχους. Ένα μόνο παραμένει κενό και είναι αυτό του τιμ μέιτ του Βάλτερι Μπότας στην Alfa Romeo Racing.

Kimi Raikkonen

Η καθυστέρηση οφείλεται στην ρευστή κατάσταση των τελευταίων εβδομάδων, αφού η Sauber Motorsport που «τρέχει» το συγκεκριμένο αγωνιστικό πρόγραμμα, ήταν σε διαπραγματεύσεις με την αμερικανική Andretti Autosport. Τελικά οι διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών κατέρρευσαν και η ομάδα με βάση το Χινβίλ της Ελβετίας, καλείται να αναθεωρήσει τα πλάνα της.

Σύμφωνα με το αφεντικό της, τον Φρέντ Βασέρ, η απόφαση για τον εκλεκτό έχει παρθεί. Και όπως ο Γάλλος αποκάλυψε στο τηλεοπτικό δίκτυο Canal+, το όνομά του θα ανακοινωθεί στις 16 Νοεμβρίου. Αμέσως μετά το Grand Prix της Βραζιλίας. Ποιοι είναι όμως οι υποψήφιοι;

#1 Γκουανιού Ζου

Guanyu Zhou

Ο Κινέζος οδηγός συμμετέχει στη Formula 2, στην οποία μετράει συνολικά 4 νίκες σε 63 συμμετοχές από το 2019. Φέτος διανύει την καλύτερη σεζόν του και είναι δεύτερος στη βαθμολογία, με έξι αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν. Ως μέλος της Ακαδημίας της Renault, έχει από το 2020 το ρόλο του δοκιμαστή της ομάδας, που φέτος αγωνίζεται ως Alpine. Οδήγησε μάλιστα στο FP1 της Αυστρίας. Φέρεται να κουβαλά και χορηγίες της τάξης των 30 εκατομμυρίων ευρώ μαζί του ενώ η παρουσία ενός Κινέζου στο grid μπορεί εύλογα να έχει τεράστια οφέλη – τόσο στην ομάδα του όσο και στο σπορ.

Πιθανότητες: 65%

#2 Όσκαρ Πιάστρι

Oscar Piastri

Πρόκειται για τον μεγάλο του αντίπαλο στο κυνήγι του τίτλου στην F2. Μόνο που ο Αυστραλός είναι στην παρθενική του σεζόν στο θεσμό και πραγματικά εντυπωσιάζει, έχοντας 3 νίκες στο ενεργητικό του. Θεωρείται πολύ μεγάλο ταλέντο, ανήκει κι αυτός στην Ακαδημία της Alpine ενώ ο 20χρονος έχει ως μέντορα και καθοδηγητή του, τον πρώην οδηγό της Formula 1, Μαρκ Γουέμπερ. Αγωνιστικά θα αποτελούσε καλύτερη επιλογή από τον Ζου, ωστόσο δεν μπορεί να έχει την ίδια απήχηση εμπορικά.

Πιθανότητες: 30%

#3 Αντόνιο Τζιοβινάτσι

Antonio Giovinazzi

Τον βάλαμε στη λίστα τιμής ένεκεν αφού μόνο ένα θαύμα μπορεί να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση. Δηλαδή ένα ξαφνικό βέτο από τη Ferrari στην οποία ανήκει. Από εκεί και πέρα, ο 27χρονος Ιταλός έχει περάσει τρεις σεζόν με τη συγκεκριμένη ομάδα, με καλύτερο αποτέλεσμα στα 56 Grand Prix που έχει λάβει μέρος ως οδηγός της Alfa Romeo, την πέμπτη θέση στη Βραζιλία το 2019. Τα πρόσφατα περιστατικά, όπου αγνόησε team orders στις Ηνωμένες Πολιτείες και ειρωνεύτηκε μέσω team radio την ομάδα για τις επιλογές στρατηγικής στο Μεξικό, μαρτυρούν πως είναι στην πόρτα της εξόδου.

Πιθανότητες: 5%

Antonio Giovinazzi

Φωτογραφίες: Alfa Romeo Racing, Alpine

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!