Το F1 In Schools 2021 έβγαλε πρωταθλητές!

Πάνος Σεϊτανίδης
Το F1 In Schools 2021 έβγαλε πρωταθλητές!
Ολοκληρώθηκαν οι Εθνικοί Τελικοί και προέκυψαν οι ομάδες που θα μας εκπροσωπήσουν στους Παγκόσμιους.

Το F1 In Schools, ο παγκόσμιος θεσμός που λαμβάνει χώρα σε περισσότερες από 40 χώρες και έχει ως στόχο την προώθηση της διδασκαλίας των Φυσικών Επιστημών, της Τεχνολογίας, της Μηχανικής, (των Τεχνών) και των Μαθηματικών [STE(A)M] μέσω του μαγικού κόσμου της Formula 1, διεξάγεται με επιτυχία και στη χώρα μας – μάλιστα μόλις ολοκληρώθηκε ο Εθνικός Τελικός 10ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού.

Αυτός δεν ανέδειξε μόνο την πρωταθλήτρια ομάδα αλλά και εκείνες που θα μας εκπροσωπήσουν στους Παγκόσμιους Τελικούς, εκεί όπου παραδοσιακά έχουμε σημαντικές επιτυχίες ως χώρα!

F1 In Schools

Λόγω της επιδημίας, οι αγώνες διενεργήθηκαν σε δύο φάσεις και από απόσταση, χωρίς φυσική παρουσία ομάδων. Αυτοί περιλάμβαναν την αξιολόγηση των εργασιών των ομάδων (Project Management and Enterprise Portfolio, Design & Engineering Portfolio), την αξιολόγηση των σετ με τα ξεχωριστά σχέδια ορθογραφικής προβολής και τρισδιάστατης ρεαλιστικής απεικόνισης των F1 μοντέλων των ομάδων, την αξιολόγηση των βίντεο προφορικής παρουσίασης των ομάδων, καθώς και τον έλεγχο συμμόρφωσης με τους Τεχνικούς Κανονισμούς των 3D CAD σχεδίων των F1 μοντέλων.

Για το 2021, πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα Anatolian Racers από το Κολλέγιο Ανατόλια στη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολούθησαν στην κατάταξη η Team VeloCT από το Γενικό Λύκειο Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη, η Grace από το 3ο Γενικό Λύκειο Σερρών, η Alacrity από την Εράσμειο Ελληνογερμανική Σχολή και η Arrow Racing από το σχολείο Εκπαιδευτική Αναγέννηση.

F1 In Schools

Στην κατηγορία των Δημοτικών Σχολείων πρωταθλήτρια αναδείχθηκε η ομάδα BoomFasters από το 20ο Δημοτικό Σχολείο Σερρών, δευτεραθλήτρια η ομάδα Palladio Speeders από τα Εκπαιδευτήρια Παλλάδιο Βάρης και στην τρίτη θέση της βαθμολογίας βρέθηκε η ομάδα Thunderbolts από το ΚΔΑΠ "Αξιον Εστί 2012" Βόλου.

Οι επόμενοι παγκόσμιοι τελικοί του διαγωνισμού F1 in Schools θα διενεργηθούν το δεύτερο τρίμηνο του 2022 στην Αγγλία και θα είναι υβριδικοί – συνδυάζοντας δηλαδή virtual παρουσιάσεις, με φυσική παρουσία των συμμετεχόντων.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν οι παρακάτω ομάδες συνεργασίας:

Anatolian Racers/Κολλέγιο Ανατόλια + Grace/3ο ΓΕΛ Σερρών
Team VeloCT/Γεωργική Σχολή Θεσσ/κης + Argon/9ο Γυμνάσιο Βόλου
Alacrity/Εράσμειος Ελληνογερμανική Σχολή + Arrow Racing/Εκπαιδευτική Αναγέννηση
Vitesse/Ελληνογαλλική Σχολή Καλαμαρί + Escape Singularity/ Pascal English School από την Λεμεσό Κύπρου

Dimitris Polymatidis

«Το F1 in Schools είναι από τα ελάχιστα προγράμματα στον κόσμο, που συνδυάζει την προαγωγή μιας επιχειρηματικής νοοτροπίας στους νέους και την εκπαίδευσή τους πάνω σε τομείς STEM και νέες τεχνολογίες», είπε μεταξύ άλλων ο Δημήτρης Πολυματίδης, Εθνικός Συντονιστής του διαγωνισμού F1 in Schools σε Ελλάδα και Κύπρο.

Το F1 in Schools είναι ένας από τους μεγαλύτερους διαγωνισμούς STEAM, στον οποίο μπορούν να συμμετέχουν μαθητές από Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια καθώς και φοιτητές που δεν έχουν κλείσει το 19ο έτος της ηλικίας.

Στην χώρα μας υλοποιείται από το 2011 και οι ελληνικές ομάδες έχουν καταφέρει μεγάλες διακρίσεις όταν διαγωνίζονται στους παγκόσμιους τελικούς, όπως:

1η θέση στον κόσμο στους 12ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2016 στο Ώστιν των ΗΠΑ.
4η θέση στον κόσμο στους 14ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2018 στη Σιγκαπούρη.
6η θέση στον κόσμο στους 13ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2017 στη Κουάλα Λουμπούρ στη Μαλαισία.
7η θέση στον κόσμο στους 16ους Παγκόσμιους Τελικούς του 2020 στην Αγγλία.

F1 In Schools

Οι παγκόσμιοι τελικοί του F1 in Schools διενεργούνται κάθε χρόνο και υποστηρίζονται από τους διοργανωτές του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 και την Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA).

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!