To Ράλλυ Ακρόπολις δεν άφησε πίσω του πλαστικά απορρίμματα (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
To Ράλλυ Ακρόπολις δεν άφησε πίσω του πλαστικά απορρίμματα (vid)
Το «Ράλλυ των Θεών» πρόσφερε θέαμα στο κοινό αλλά προστάτευσε και το βουνό!

Μετά από οκτώ χρόνια απουσίας από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις επέστρεψε φέτος και επέστρεψε δυναμικά. Ο ένατος γύρος του 2021 για το WRC, αποδείχθηκε εξαιρετικά επιτυχημένος, σε κάθε τομέα – σε τέτοιο βαθμό που η υπάρχουσα διετής συμφωνία της χώρας μας με τον WRC Promoter, επεκτάθηκε άμεσα κατά ένα επιπλέον έτος!

Θέαμα είχε άφθονο, οι φίλοι των αγώνων επισκέφτηκαν τα ελληνικά βουνά κατά εκατοντάδες χιλιάδες και όλοι οι αριθμοί που συνοδεύουν τον Εθνικό μας Αγώνα θα ανακοινωθούν με κάθε λεπτομέρεια στο EKO Acropolis Rally Forum που θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου. Εκεί θα παρουσιαστεί το οικονομικό αποτύπωμα του αγώνα, όμως ποιο ήταν το περιβαλλοντικό;

In the Loop

Το Ακρόπολις έλαβε τη σημαντική διάκριση της Πιστοποίησης 2 Αστέρων, στο πλαίσιο προγράμματος που έχει αναπτύξει κι εφαρμόζει η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού (FIA). Αυτή αφορούσε αξιολόγηση σε 13 «πράσινους» τομείς της διοργάνωσης.

Ένας τομέας, στον οποίο καθοριστικό ρόλο έπαιξε το «In The Loop», η περιβαλλοντικά στοχευμένη πλατφόρμα που δημιουργήθηκε από τον Όμιλο Πλαστικά Θράκης και σχεδιάζει εξειδικευμένα συστήματα ανακύκλωσης κλειστού /ελεγχόμενου κύκλου, μετατρέποντας τα πλαστικά απορρίμματα σε καινοτόμα προϊόντα, κλείνοντας τον κύκλο ζωής του πλαστικού́.

In the Loop

Τι σχέση έχει αυτό με το ΕΚΟ Ράλλυ Ακρόπολις; Το ειδικό δίχτυ που οριοθετούσε τα 300 χιλιόμετρα των 15 ειδικών διαδρομών του φετινού αγώνα, όπως και τα πλαστικά απορρίμματα που συλλέχθηκαν από το service park της Λαμίας και το Rally Village της Πλατείας Συντάγματος, συλλέχθηκαν, θα τύχουν επεξεργασίας και θα μετατραπούν εκ νέου σε αξιοποιήσιμο πλαστικό, ώστε να χρησιμοποιηθούν και στον αγώνα του 2022!

Δείτε περισσότερα στο video που ακολουθεί…

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!