«Έφυγε» ο πατέρας του Άιρτον Σένα

Πάνος Σεϊτανίδης
«Έφυγε» ο πατέρας του Άιρτον Σένα
Ήταν μία φιγούρα που δεν προσπάθησε ποτέ να κλέψει τα φώτα της δημοσιότητας από τον σπουδαίο οδηγό.

O Μίλτον Γκουιράδο Τεοντόρο ντα Σίλβα, ο πατέρας του θρύλου της Formula 1, Άιρτον Σένα, απεβίωσε σε ηλικία 94 ετών. Ο Βραζιλιάνος που πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του στο Σάο Πάολο , «έφυγε» από φυσικά αίτια.

Πρόκειται για μία φιγούρα που δεν ήταν ευρέως γνωστή, αφού πολύ σπάνια βρισκόταν στις πίστες στο πλευρό του τρεις φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Ωστόσο, αποτελούσε πάντα καθοδηγητή για τον σπουδαιότερο κατά πολλούς οδηγό στην ιστορία του σπορ.

Παντρεύτηκε με τη Τζοάννα Σένα και μαζί απέκτησαν τρία παιδιά: τη Βιβιάν, τον Λεονάρντο και φυσικά τον Άιρτον. Ο Μίλτον ντα Σίλβα ήλπιζε αρχικά ο θρύλος της F1 να αναλάβει την οικογενειακή επιχείρηση – ήταν μία από τις πιο πλούσιες οικογένειες στη χώρα, με τις δραστηριότητες του μπαμπά να απλώνονται στη μεταλλουργία, τις κατασκευές αλλά και την κτηνοτροφία.

Όμως ο Άιρτον είχε από νωρίς δείξει αστείρευτο πάθος για τους αγώνες και ο πατέρας του δεν μπορούσε παρά να υποστηρίξει τις προσπάθειες του γιου. Αρχικά στο karting, μετά στις πρώτες περιπέτειες επί ευρωπαϊκού εδάφους με τη Formula Ford 1600 στη Μεγάλη Βρετανία.

Ayrton Senna

Έπειτα, το ταλέντο του Σένα (που έτρεχε όπως θα έχετε ήδη καταλάβει με το επίθετο της μητέρας του) ήταν αρκετό για να ανοίξει τις πόρτες και να τον οδηγήσει στη Formula 1 όπου έγραψε ιστορία.

Φωτογραφίες: fanpage.it, Williams F1 Team/LAT

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!