Νέα Fiat Professional Scudo και Fiat Ulysse

Νέα Fiat Professional Scudo και Fiat Ulysse
Παρουσιάστηκαν τo νέο ελαφρύ επαγγελματικό όχημα της Fiat Professional και το νέο πολυμορφικό μοντέλο της Fiat.

Η Stellantis ανακοινώνει την παρουσίαση δύο νέων μοντέλων, ενός πολυμορφικόυ minivan της Fiat, το Ulysse, και ενός μικρομεσαίου ελαφρού επαγγελματικού οχήματος της Fiat Professional, το Scudo,, τα οποία θα παράγονται στο ιστορικό εργοστάσιο Hordain της Stellantis.

Τα δύο νέα μοντέλα θα είναι διαθέσιμα, τόσο σε εκδόσεις με κινητήρες εσωτερικής καύσης (ICE), όσο και σε αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις (EV). Ειδικότερα για τις πρώτες θα εφοδιάζονται με κινητήρες diesel που θα συνδυάζονται με μηχανικά και αυτόματα κιβώτια ταχυτήτων.

Όσον αφορά στο ελαφρύ επαγγελματικό μοντέλο (LCV), διαθέσιμα θα είναι τρία αμαξώματα (Van, Combi και Cab) με στόχο την προσφορά ενός μεγάλου αριθμού επιλογών που θα καλύπτουν όλες τις ανάγκες των επαγγελματικών, στοιχείο που χαρακτηρίζει διαχρονικά την Fiat Professional.

Και τα δύο μοντέλα μοιράζονται την ίδια πλατφόρμα στην οποία βασίζονται και άλλα μοντέλα του Ομίλου Stellantis, ενώ η έναρξη της παραγωγής τους θα σηματοδοτήσει την επιστροφή των Fiat και Fiat Professional στη μονάδα παραγωγής του Hordain, στην οποία μεταξύ του 1994 και 2016 κατασκευάστηκαν μοντέλα τους, όπως οι πρόγονοι των νέων Fiat Ulysse (1994-2002) και Fiat Professional Scudo (1996-2016). Η λειτουργία του Ηordain ξεκίνησε το 1992, ως αποτέλεσμα μιας κοινοπραξίας των Ομίλων Fiat και PSA από το 1978, και σήμερα θα αποτελέσει το χώρο όπου θα παραχθούν δύο μοντέλα, τα οποία θα συμβάλλουν στου φιλόδοξους στόχους της Stellantis για μια πιο φιλική προς το περιβάλλον αυτοκίνηση.

Με έμπνευση από την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους, τα δύο μοντέλα ονομάστηκαν Fiat Ulysse και Fiat Professional Scudo και εκτός των άλλων θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη επιλογών ηλεκτροκίνησης για μεγάλες οικογένειες, υπηρεσίες μεταφοράς προσωπικού, VIP υπηρεσίες και διάφορα άλλα επαγγέλματα. Με την ολοένα και μεγαλύτερη χρήση επαγγελματικών οχημάτων στα αστικά κέντρα –λόγω και την ανάπτυξης των ηλεκτρονικών πωλήσεων- οχήματα όπως το αμιγώς ηλεκτρικό Fiat Professional Scudo, θα συμβάλλουν στη μείωση των εκπομπών ρύπων στις πόλεις. Αντίστοιχα το επιβατικό Fiat Ulysse, χάρη στο προηγμένο σύστημα ηλεκτροκίνησης, θα προσφέρει μια «πράσινη» εναλλακτική για τις μετακινήσεις.

Το εμπορικό λανσάρισμα των Fiat Ulysse και Fiat Professional Scudo, θα ξεκινήσεις στις αρχές του 2022.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!