Δεν επαναπαύονται στη Red Bull παρά τη διαφορά

Δεν επαναπαύονται στη Red Bull παρά τη διαφορά
Η Red Bull Racing θα συνεχίσει να πιέζει στο όριο στους επόμενους αγώνες, παρά το μικρό μαξιλαράκι ασφαλείας 12 βαθμών που έχει ο Μαξ Φερστάπεν έναντι του Λιούις Χάμιλτον στο Πρωτάθλημα Οδηγών.

O Μαξ Φερστάπεν κατέκτησε την 8η νίκη του στο φετινό Πρωτάθλημα της Formula 1, επικρατώντας στο GP ΗΠΑ. Η μάχη που έδωσε για ακόμα μια φορά με τον Λιούις Χάμιλτον ήταν συναρπαστική, τερματίζοντας μπροστά του για μόλις ένα δευτερόλεπτο. Ως αποτέλεσμα, αύξησε τη διαφορά στη βαθμολογία στους 12 βαθμούς.

Όμως στη Red Bull δεν εφησυχάζονται, καθώς παρά το αγωνιστικό και βαθμολογικό πλεονέκτημα που έχουν δεν θα σταματήσουν να πιέζουν στο όριο. Ο επικεφαλής των «τάυρων», Κρίστιαν Χόρνερ, έστειλε το δικό του μήνυμα μετά τον αγώνα. «Πρέπει να συνεχίσουμε την επίθεση. Οι 12 βαθμοί είναι πάρα πολλοί και έχουμε δει στο παρελθόν πόσο γρήγορα μπορούν να εξαφανιστούν. Πρέπει να συνεχίσουμε με την ίδια επιθετικότητα και στους επόμενους αγώνες και να πάρουμε το καλύτερο που μπορούμε. Με 5 αγώνες για το τέλος, η πίεση μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο».

Verstappen USGP

Οι επόμενοι δύο αγώνες είναι στο Μεξικό και τη Βραζιλία, δύο πίστες όπου η Red Bull είναι παραδοσιακά η ταχύτερη ομάδα λόγω του αεροδυναμικού σχεδιασμού της.

Όμως ο Χόρνερ αρνείται να δεχθεί το ρόλο του φαβορί. «Πρέπει να πετάξουμε στα σκουπίδια το βιβλίο με το ποιος είναι γρήγορος που. Είναι πολύ μικρές οι διαφορές ανάμεσα στις δύο ομάδες. Το Μεξικό στο παρελθόν έχει υπάρξει μια πολύ καλή πίστα για εμάς, αλλά και για εκείνους. Με 5 αγώνες να απομένουν, υπάρχουν 130 βαθμοί να κατακτηθούν. Έχουμε μόνο 12 βαθμούς διαφορά. Είναι φοβερό που μεγαλώσαμε την απόσταση από τη 2η θέση αλλά με 10 γύρους για το τέλος, έμοιαζε πως είτε θα ήμασταν 2 πίσω, είτε ισόβαθμοι».

Ο επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι προγραμματισμένος για τις 5-7 Νοεμβρίου στο Μεξικό. Με το αποτέλεσμα του GP ΗΠΑ, η Red Bull Racing μείωσε τη διαφορά από τη Mercedes στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών στους 23 βαθμούς.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!