W Series: Αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο για Τσάντγουϊκ (vids)

Πάνος Σεϊτανίδης
W Series: Αποφασιστικό βήμα προς τον τίτλο για Τσάντγουϊκ (vids)
Η Βρετανίδα κέρδισε τον προτελευταίο αγώνα της σεζόν και έχει πλεονέκτημα ενόψει της αποψινής μάχης που κρίνει το πρωτάθλημα.

Η πρώτη πράξη του διπλού τελικού του W Series στο Circuit of the Americas ολοκληρώθηκε και έγειρε την πλάστιγγα σε ότι αφορά στη μάχη του τίτλου του 2021, προς την πλευρά της Τζέιμι Τσάντγουϊκ. Μιλώντας αποκλειστικά στο Gazzetta, η Βρετανίδα είχε τονίσει το πόσο σημαντική είναι η δουλειά που έχει κάνει στην πίστα του Όστιν στον προσομοιωτή της Williams F1 και το απέδειξε στην πράξη.

O 23χρονη εκκίνησε από τη δεύτερη θέση του grid, δίπλα στην pole-woman Άμπι Πούλινγκ, την ώρα που η μεγάλη της αντίπαλος στη μάχη του τίτλου, Άλις Πάουελ, εκκινούσε μόλις δέκατη. Όλα αυτά, με τις δύο μεγάλες αντιπάλους στον θεσμό που συμμετέχουν αποκλειστικά εκπρόσωποι του όμορφου φύλου, να είναι ισόβαθμες!

Η Τσάντγουϊκ που κατέκτησε διά περιπάτου τον τίτλο του 2019 (πέρυσι η σεζόν ματαιώθηκε λόγω της παγκόσμιας πανδημίας του κορωνοϊού Covid-19), έκανε πολύ καλή εκκίνηση και στο χάος των πρώτων στροφών της αμερικανικής πίστας, κατάφερε να κλέψει τα ηνία.

W Series

Από εκείνο το σημείο και μετά, δεν κοίταξε ξανά πίσω. Αρχικά έχτισε μία διαφορά ασφαλείας και τη διαχειρίστηκε προς το τέλος, βλέποντας την καρό σημαία με προβάδισμα 1.2 δευτερολέπτων. Έτσι έφτασε στην τρίτη φετινή της νίκη στο W Series.

Πίσω της τερμάτισε η Έμα Κιμιλάινεν από τη Φινλανδία ενώ η Πάουελ έκανε ότι μπορούσε για να παραμείνει «ζωντανή» στη μάχη του τίτλου. Έκανε καλή εκκίνηση, κέρδισε άμεσα θέσεις και σημείωσε σταθερή πρόοδο ώσπου στο τέλος έκανε και την αποφασιστική προσπέραση επί της Πούλινγκ, που την έφερε στο βάθρο.

Έτσι πάμε στον τελευταίο αγώνα της σεζόν, απόψε στο Τέξας, με τη Τσάντγουϊκ στους 134 βαθμούς και την Πάουελ στους 124. Για να αλλάξει χέρια ο θρόνος, πρέπει η Πάουελ να κερδίσει, με την Τσάντγουϊκ στην τρίτη θέση και πίσω. Γιατί σε αυτή την περίπτωση, θα έχει 4 νίκες έναντι 3 της κατόχου του τίτλου. Όμως όπως και να έχει, η Τσάντγουϊκ έχει την τύχη στα χέρια της. Μάλιστα, εκκινεί από την pole position ενώ η μεγάλη της αντίπαλος από την ένατη θέση, με το grid να προκύπτει από τους δεύτερους καλύτερους χρόνους στις κατατακτήριες δοκιμές.

Κλείνοντας με τον πρώτο αγώνα του COTA, η Πούλινγκ έμεινε οριακά εκτός βάθρου και την ακολούθησαν η Μπάιτσκε Βίσερ που έχει πετύχει την ανάκαμψη για την οποία μας έλεγε σε αποκλειστική συνέντευξή της στο Gazzetta και η Τσέσικα Χόκινς, που νωρίτερα, είχε αφήσει τα stunts στη νέα ταινία του James Bond για να μας εξηγήσει πως συνδυάζει τους ρόλους της κασκαντέρ και της οδηγού αγώνων.

Jamie Chadwick

O τελευταίος αγώνας της χρονιάς αρχίζει στις 19.05 ώρα Ελλάδας.

Φωτογραφίες: W Series

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!