Ποινές σε Μπότας και Ράσελ για αλλαγή κινητήρα

Ποινές σε Μπότας και Ράσελ για αλλαγή κινητήρα
Οι Βάλτερι Μπότας και Τζορτζ Ράσελ θα δεχθούν ποινή στην εκκίνηση του GP ΗΠΑ, με τις ομάδες τους να αλλάζουν κομμάτια στις μονάδες ισχύος τους.

Οι ποινές λόγω αλλαγής κινητήριων μονάδων συνεχίζονται και στο GP ΗΠΑ, με δύο ακόμα οδηγούς να επιβεβαιώνονται πως θα ξεκινήσουν αρκετά πίσω τον αγώνα της Κυριακής. Όπως επισημοποιήθηκε κατά τη διάρκεια του FP1, οι Βάλτερι Μπότας της Mercedes και Τζορτζ Ράσελ της Williams άλλαξαν κομμάτια στο κινητήριο σύνολό τους και αμφότεροι θα πλαισιώσουν τον Σεμπάστιαν Φέτελ της Aston Martin στο ποινολόγιο του Grand Prix.

H Mercedes άλλαξε τον κινητήρα εσωτερικής καύσης στον Μπότας, με τον Φινλανδό να «φορά» πλέον τον έκτο διαφορετικό στη σεζόν. Σύμφωνα όμως με τους κανονισμούς, ο νικητής του GP Τουρκίας θα δεχθεί 5 θέσεις ποινή και όχι 10 όπως είχε συμβεί στη Ρωσία.

Από την άλλη, ο Ράσελ θα έχει στη διάθεσή του τον τέταρτο κινητήρα εσωτερικής καύσης, το τέταρτο MGU-H και το τέταρτο τούρμπο. Τις ίδιες αλλαγές πραγματοποίησε και η Aston Martin στον Φέτελ, με τους δύο να ξεκινούν από το πίσω μέρους του grid την Κυριακή.

Russell Williams

Με την εξέλιξη αυτή, 6 διαφορετικοί οδηγοί με κινητήρα Mercedes θα δεχθούν ποινή για αλλαγή εξαρτημάτων της κινητήριας μονάδας φέτος. Πρόκειται για τις δύο Mercedes, τις δύο Williams, τον Ντάνιελ Ρικάρντο της McLaren και τον Φέτελ, ενώ μέχρι το τέλος του 2021, αναμένεται να δούμε τους Λανς Στρολ και Λάντο Νόρις να πραγματοποιούν ανάλογες αλλαγές.

Με τη Mercedes να αλλάζει για ακόμα μια φορά κινητήρα στον Μπότας, δημιουργούνται ερωτηματικά για το αν θα φορέσει εκ νέου νέο κινητήρα στον Χάμιλτον μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο Βρετανός πήρε την πρώτη του ποινή στον προηγούμενο αγώνα, εκκινώντας από την 11η θέση και τερμάτισε 5ος.

Image credit: Mercedes-AMG, Williams F1

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!