Ο Φέτελ θα πάρει ποινή για αλλαγή κινητήρα στο GP ΗΠΑ

Ο Φέτελ θα πάρει ποινή για αλλαγή κινητήρα στο GP ΗΠΑ
O Σεμπάστιαν Φέτελ πηγαίνει στο GP ΗΠΑ με ένα μεγάλο μειονέκτημα, καθώς επιβεβαίωσε πως θα αλλάξει κινητήρα και ως αποτέλεσμα θα δεχθεί ποινή στην εκκίνηση του αγώνα.

Το GP ΗΠΑ αναμένεται ένας ιδιαίτερα δύσκολος αγώνας για τον Σεμπάστιαν Φέτελ, καθώς ο Γερμανός θα αλλάξει κινητήρα και θα δεχθεί ποινή θέσεων στην εκκίνηση του αγώνα. Ο οδηγός της Aston Martin είχε ήδη χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα κομμάτια της μονάδας ισχύος που επιτρέπουν οι κανονισμοί και πλέον ο 4 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής θα γίνει ακόμα ένας οδηγός που θα δεχθεί ποινή για αλλαγή κινητήρα.

Ο Φέτελ επιβεβαίωσε στη συνέντευξη Τύπου της Πέμπτης πως θα αλλάξει κινητήρα στο μονοθέσιό του, όμως είναι άγνωστο πόσες θέσεις ποινής θα δεχθεί. Εάν ξεπεράσει τις 15 θέσεις, τότε αυτόματα μεταφέρεται στο πίσω μέρος του grid.

Αρχικά η Aston Martin προγραμμάτιζε την αλλαγή αυτή στο GP Βελγίου, όμως η Mercedes δεν είχε διαθέσιμη μονάδα ισχύος έτοιμη, ώστε να προμηθεύσει την ομάδα. Η γερμανική εταιρεία εκτός από την εργοστασιακή ομάδα, δίνει κινητήρες στις McLaren, Aston Martin και Williams, πράγμα που σημαίνει πως το πρόγραμμα παραγωγής είναι περιορισμένο.

Ο teammate του Φέτελ, Λανς Στρολ, έχει ήδη χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα κομμάτια που έχει στη σεζόν και δεν αποκλείεται σε επόμενο αγώνα να πάρει κι εκείνος ποινή.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!