GP ΗΠΑ FP1: Δυναμικό ξεκίνημα Μπότας, εντυπωσιακή η Mercedes

GP ΗΠΑ FP1: Δυναμικό ξεκίνημα Μπότας, εντυπωσιακή η Mercedes
O Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος οδηγός στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών, με τη Mercedes να είναι πολύ δυνατή στην αρχή του τριημέρου.

Η Formula 1 επέστρεψε στις HΠΑ και το Circuit of the Americas μετά από ένα χρόνο απουσίας, με τον Βάλτερι Μπότας να ξεκινά με το δεξί το αγωνιστικό τριήμερο όντας ο ταχύτερος οδηγός στο FP1. Οι θερμοκρασίες ήταν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα αγγίζοντας τους 30 βαθμούς σε αέρα και πίστα, κάτι το οποίο προβλημάτισε ιδιαίτερα τις ομάδες.

Η διαδικασία διεκόπη στα πρώτα λεπτά, καθώς ο Φερνάντο Αλόνσο σταμάτησε το μονοθέσιό του στην έξοδο της στροφής 12. Το μονοθέσιο του Ισπανού επέστρεψε στο γκαράζ, όπου οι μηχανικοί επισκεύασαν τη βλάβη και έδωσαν την ευκαιρία στον οδηγό τους να ολοκληρώσει πολύτιμους γύρους.

Ο οδηγός της Mercedes, Βάλτερι Μπότας ήταν ο ταχύτερος στο FP1 με ταχύτερη επίδοση στο 1:34.874, συνεχίζοντας στην εντυπωσιακή φόρμα που τον αφήσαμε από το GP Τουρκίας. Ο Φινλανδός σημείωσε την επίδοσή του με τη μαλακή γόμα και ήταν μόλις 0,045 δευτ. ταχύτερος του teammate του, Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός έκανε τον καλύτερο γύρο του στην τέταρτη προσπάθειά του, κάτι το οποίο είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό, καθώς δεν είχε τη μέγιστη απόδοση από τα ελαστικά. Στην 3η θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος ήταν σχεδόν ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πίσω από τον Μπότας. Ο ρυθμός της RB16B δεν ήταν ικανοποιητικός, με τον Ολλανδό να κάνει την καλύτερη επίδοσή του στον ίδιο γύρο με τον Χάμιλτον.

Οι δύο Ferrari ακολούθησαν στις θέσεις 4 και 5 στη διαδικασία, με τον Σάρλ Λεκλέρ να σημειώνει το 1:36.334 και ήταν περίπου 0,2 δευτ. ταχύτερος του Κάρλος Σάινθ. Στην 6η θέση ήταν ο πάντα σταθερός Πιέρ Γκασλί με την AlphaTauri, ξεπερνώντας τον Σέρτζιο Πέρεζ. Όμως ο Μεξικανός έγραψε την ταχύτερη επίδοσή του, με τη σκληρή γόμα ελαστικών.

Ο Λάντο Νόρις βρέθηκε στην 8η θέση, όμως ο χρόνος του ακυρώθηκε για παραβίαση ορίων πίστας, ενώ κάτι αντίστοιχο συνέβη και στον teammate του, Ντάνιελ Ρικάρντο. Οι δύο Alfa Romeo ήταν εντυπωσιακές στο FP1, κλείνοντας την πρώτη 10άδα, με τον Αντόνιο Τζοβινάτσι να είναι μπροστά από τον Κίμι Ράικονεν.

Ο Τζόρτζ Ράσελ έφερε τη Williams στην 11η θέση για λογαριασμό της Williams, με ταχύτερη επίδοση το 1:36.966. Πίσω του βρέθηκε ο Εστεμπάν Οκόν για την Alpine, ενώ οι δύο Aston Martin των Λανς Στρολ και Σεμπάστιαν Φέτελ ακολούθησαν στις θέσεις 13 και 14. Ο Φερνάντο Αλόνσο παρά τα προβλήματα βρέθηκε στη 15η θέση, μπροστά από τον Ντάνιελ Ρικάρντο της McLaren.

O Νικολά Λατίφι ήταν 17ος μπροστά από τον Γιούκι Τσουνόντα, ενώ στις δύο τελευταίες θέσεις της κατάταξης ήταν οι Haas των Μικ Σουμάχερ και Νικίτα Μαζέπιν.

Η δράση συνεχίζεται στις 23:00 με το FP2. Μην χάσετε τα LIVE του Gazzetta σε κατατακτήριες και αγώνα.

Αποτελέσματα FP1 GP ΗΠΑ

GP HPA FP1

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!