Ποιοι αποδείχθηκαν οι δημοφιλέστεροι στη δημοσκόπηση της F1;

Κώστας Παστρίμας
Ποιοι αποδείχθηκαν οι δημοφιλέστεροι στη δημοσκόπηση της F1;
Νέα παγκόσμια έρευνα αποκαλύπτει την πιο δημοφιλή ομάδα και οδηγό της Formula 1 ανάμεσα στους φιλάθλους.

Νωρίτερα φέτος πραγματοποιήθηκε μια παγκόσμια έρευνα ανάμεσα στο παγκόσμιο κοινό της Formula 1 για να διαπιστωθεί η άποψη των φιλάθλων για το σπορ που παρακολουθούν. Η έρευνα αυτή πραγματοποιήθηκε από τη γνωστή εταιρεία Nielsen και το Motorsport Network και τα αποτελέσματά της, που δόθηκαν στη δημοσιότητα, παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον.

Τα δημογραφικά στοιχεία

Παρόμοιες έρευνες έχουν γίνει και στο παρελθόν, με πιο πρόσφατη αυτήν του 2017, αλλά αυτήν τη φορά συγκεντρώθηκε το μεγαλύτερο δείγμα, Πάνω από 167.000 απαντήσεις μπήκαν στη βάση δεδομένων για να βγουν τα αποτελέσματα. Επίσης, το κοινό που συμμετείχε ήταν νεαρότερο από ποτέ. Το 34% των συμμετεχόντων ήταν κάτω των 24 ετών και το 63% κάτω των 34 ετών, με το μέσο όρο ηλικίας να διαμορφώνεται μόλις στα 32 έτη.

Μεγαλύτερο από ποτέ ήταν επίσης και το ποσοστό των γυναικών που πήραν μέρος στην έρευνα, που έφτασε στο 18%, τη στιγμή που το 2017 ήταν μόλις 10%. Οι συμμετοχές προήλθαν από 187 χώρες, κάτι που αποτελεί επίσης ρεκόρ, με τη συμμετοχή σε περιοχές όπως η Νοτιοανατολική Ασία, η Μέση Ανατολή και η Αφρική να έχει αυξηθεί σημαντικά.

Φερστάπεν και McLaren κερδίζουν το κοινό

Ο Μαξ Φερστάπεν αναδείχτηκε δημοφιλέστερος από τους οδηγούς της Formula 1. Ο Ολλανδός συγκέντρωσε το 14,4% των προτιμήσεων. Ο Φερστάπεν είναι πολύ δημοφιλής στις ηλικίες 25-45 και ήταν πρώτις σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και -φυσικά- Ολλανδία. Στη 2η θέση των προτιμήσεων του κοινού της Formula, και με μικρή διαφορά από τον Φερστάπεν, ανέβηκε ο Λάντο Νόρις, που συγκέντρωσε 13,7%. Ο Νόρις ήταν πιο δημοφιλής σε Μ. Βρετανία, Βραζιλία και Καναδά και σαφώς η πρώτη προτίμηση του γυναικείου κοινού.

survey

Ο Λούις Χάμιλτον, που στις προηγούμενες έρευνες βρισκόταν στην πρώτη θέση, αυτήν τη φορά έπεσε στην 3η θέση. Ο Βρετανός πολυπρωταθλητής συγκέντρωσε τις προτιμήσεις της ηλικιακής ομάδας 45+, που ωστόσο δημογραφικά ήταν από τις μικρότερες που συμμετείχαν στην έρευνα. Ο Ντάνιελ Ρικάρντο με 10% και ο Σεμπάστιαν Φέτελ με 9% πήραν την 4η και την 5η θέση αντίστοιχα.

Τα υψηλά σκορ των δύο οδηγών έχουν βοηθήσει τη McLaren να αναδειχτέι δημοφιλέστερη ομάδα της Formula 1 με ποσοστό σχεδόν 30%. Η υψηλή δημοφιλία του Μαξ Φερστάπεν επίσης έχει βοηθήσει τη Red Bull Racing να ανέβει στη 2η θέση. Για πρώτη φορά στην ιστορία αυτών των ερευνών η Ferrari δεν είναι πλέον 1η σε προτίμηση αλλά έχει πέσει στην 3η θέση.

survey

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!