Η Mazda και η αίσθηση της ασφάλειας (vid)

Η Mazda και η αίσθηση της ασφάλειας (vid)
H Mazda, εκτός από την οδηγική εμπειρία, θέλει να προσφέρει στους οδηγούς μια ιδιαίτερη αίσθηση ασφάλειας χρησιμοποιώντας προηγμένες τεχνολογίες για να πετύχει το στόχο της.

H Mazda στοχεύει να συμβάλει σε ένα μέλλον όπου η προσωπικές μετακινήσεις θα είναι ασφαλείς και χωρίς ατυχήματα. Για να επιτευχθεί αυτό, η γενική φιλοσοφία ασφάλειας της ιαπωνικής φίρμας περιλαμβάνει τέσσερις πτυχές: α) Εργονομική και ασφαλής λειτουργία του αυτοκινήτου, β) συστήματα ενεργητικής ασφαλείας που υποστηρίζουν τον οδηγό ακόμη και σε δύσκολες συνθήκες κυκλοφορίας, γ) λειτουργίες πριν από τη σύγκρουση που επαναφέρουν το αυτοκίνητο σε ασφαλή κατάσταση και δ) συστήματα παθητικής ασφαλείας με στόχο τον περιορισμό των επιπτώσεων και των τραυματισμών, των επιβατών και των πεζών, σε περίπτωση ατυχήματος.

Ο πρωταρχικός στόχος της Mazda είναι πάντα η αποφυγή του ατυχήματος. Για το σκοπό αυτό, μια σειρά από χαρακτηριστικά ασφαλείας με την ονομασία i-Activsense, περιλαμβάνονται στον βασικό εξοπλισμό πολλών μοντέλων της Mazda, όπως κάμερες και αισθητήρες τοποθετημένοι μέσα και γύρω από το αυτοκίνητο. Σκοπός τους είναι να παρακολουθούν την κυκλοφορία και ολόκληρο το περιβάλλον οδήγησης για να διασφαλίσουν την ασφάλεια του οδηγού και των άλλων χρηστών του δρόμου.

Mazda

Η σαφής εικόνα του δρόμου μπροστά βρίσκεται επίσης στο επίκεντρο της προηγμένης τεχνολογίας των προβολέων LED της Mazda, η οποία προσαρμόζει συνεχώς τη μεγάλη σκάλα για να παρέχει επαρκής ορατότητα. Ο έλεγχος των τυφλών σημείων χρησιμοποιεί ραντάρ για την παρακολούθηση του άμεσου περιβάλλοντος χώρου του αυτοκινήτου, προειδοποιώντας τον οδηγό για κάθε πιθανό κίνδυνο.

Ένας άλλος σημαντικός παράγοντας για την οδική ασφάλεια είναι η κατάσταση του οδηγού. Εστιάζοντας σε αυτό τον τομέα η Mazda προσφέρει το σύστημα παρακολούθησης της συμπεριφοράς του οδηγού χάρη σε κάμερα τοποθετημένη στο εσωτερικό της καμπίνας που παρακολουθεί τα σημάδια κόπωσης. Μαζί με το σύστημα radar cruise control και το σύστημα υποβοήθησης σε μποτιλιάρισμα, η οδήγηση γίνεται πιο ασφαλής.

Δείτε το βίντεο της Mazda που εξηγεί τα ειδικά συστήματα ασφαλείας της.

Παρόμοιος είναι ο στόχος και των συστημάτων παθητικής ασφάλειας της Mazda. Δίνουν στον οδηγό την εικόνα του περιβάλλοντος που κινείται, επιτρέποντάς του να εστιάσει τη συγκέντρωσή του στην οδήγηση. Η Mazda ακολουθεί μια σαφώς ανθρωποκεντρική προσέγγιση όσον αφορά τον σχεδιασμό της καμπίνας και την αρχιτεκτονική σχεδιασμού του αυτοκινήτου.

Mazda

Με την τεχνολογία head-up display διαθέσιμη για σχεδόν ολόκληρη τη γκάμα μοντέλων, ο οδηγός έχει όλες τις σχετικές πληροφορίες, απευθείας στο οπτικό του πεδίο.

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τα συστήματα αυτά της Mazda στο παρακάτω βίντεο.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!