Οι λύσεις εξηλεκτρισμού της Mazda (vid)

Οι λύσεις εξηλεκτρισμού της Mazda (vid)
Η Mazda ετοιμάζεται για την εξηλεκτρισμένη εποχή της, θέλωντας να μειώσει τις εκπομπές άνθρακα, ενώ παράλληλα αναθεωρεί την γκάμα των μοντέλων της, αποκαλύπτωντας μάλιστα την επερχόμενη αποκάλυψη του δικού της συστήματος plug-in hybrid.

Η Mazda έχει δεσμευτεί, μέχρι το 2050, να μειώσει δραστικά τις εκπομπές άνθρακα, στοχεύοντας να είναι ουδέτερη σε όλους τους τομείς των δραστηριοτήτων της. Η ηλεκτροκίνηση των οχημάτων θα είναι ένας σημαντικός παράγοντας για την επίτευξη αυτού του στόχου. Ένας άλλος σημαντικός πυλώνας θα είναι η βελτίωση της αποδοτικότητας και της απόδοσης των κινητήρων εσωτερικής καύσης. Αυτό θα επιτευχθεί μέσω της βελτίωσης απόδοσης της καύσης από τα φιλικά προς το περιβάλλον καυσίμα όπως τα e-καύσιμα, όπως επίσης και o εξηλεκτρισμός. Ως εκ τούτου, η Mazda έχει δεσμευτεί να εξηλεκτρίσει, έως το 2030, πλήρως ή εν μέρει, όλα τα νέα της μοντέλα, παρέχοντας μια τεράστια γκάμα διαφορετικών λύσεων για όλες τις ατομικές απαιτήσεις μετακίνησης και τις κατά τόπους συνθήκες.

Η σειρά των κινητήρων Skyactiv της Mazda, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 2012, βελτιώνει ήδη σημαντικά την απόδοση καυσίμου, χωρίς να επηρεάζει την ευχαρίστηση της οδήγησης. Η Mazda θα συνεχίσει να βελτιώνει την αποδοτικότητα των κινητήρων εσωτερικής καύσης και να διερευνά νέους τομείς, όπως τα εναλλακτικά βιοκαύσιμα, για να βελτιώσει περαιτέρω το αποτύπωμα άνθρακα των κινητήρων των αυτοκινήτων της. Τα ηλεκτροκίνητα μοντέλα με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα αποτελούν το 75% της παραγωγής της Mazda έως το 2030, ενώ τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα με μπαταρία (BEV), θα αποτελούν το υπόλοιπο 25%.

Mazda

Σύντομα, η Mazda θα παρουσιάσει επίσης το πρώτο της σύστημα plug-in hybrid (PHEV). Χρησιμοποιώντας μια μεγαλύτερη μπαταρία, το σύστημα θα τροφοδοτείται αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια για μικρές και μεσαίες αποστάσεις, καθιστώντας τις αστικές μετακινήσεις, απαλλαγμένες από εκπομπές ρύπων. Για μεγαλύτερες αποστάσεις, η μπαταρία θα υποστηρίζεται από τον κινητήρα εσωτερικής καύσεως. Θα είναι επίσης δυνατή και η εξωτερική φόρτιση, δίνοντας στους πελάτες την ιδανική ισορροπία μεταξύ περιβαλλοντικών επιδόσεων, ευκολίας και αυτονομίας.

η Mazda θα διευρύνει τη γκάμα των πλήρως ηλεκτρικών οχημάτων, με στόχο τις αγορές που παράγουν πράσινη ενέργεια και διαθέτουν καλές υποδομές φόρτισης. Το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο της εταιρείας, το Mazda MX-30, διατίθεται με μπαταρία 35,5 V- ισχύ που επιλέχθηκε σκόπιμα για τις πολύ καλές περιβαλλοντικές της επιδόσεις σε σύγκριση με μεγαλύτερα μοντέλα.


Δείτε το βίντεο της Mazda αναφορικά με τις εξηλεκτρισμένες λύσεις της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!