Στη Skoda περνάει η εξέλιξη της πλατφόρμας MQB-A0

Κώστας Παστρίμας
Στη Skoda περνάει η εξέλιξη της πλατφόρμας MQB-A0
Η παγκόσμια πλατφόρμα του Ομίλου VW για τις αναδυόμενες αγορές θα εξελίσσεται πλέον από τη Skoda.

H Skoda αποτελεί ήδη την αιχμή του δόρατος του Ομίλου Volkswagen σε αναδυόμενες αγορές και λόγω της θέσης της αυτής θα έχει στο εξής την ευθύνη για την εξέλιξης της πλατφόρμας MQB-A0, Η συγκεκριμένη πλατφόρμα θα χρησιμοποιηθεί από τις Skoda και Volkswagen για νέα μοντέλα σε αναδυόμενες αγορές όπως η Ινδία, η Ρωσία, η Αφρική, οι χώρες της Νοτιοανατολικής Ασίας και η Λατινική Αμερική. Ήδη η SKODA έχει προσαρμόσει την πλατφόρμα για την ινδική αγορά, παρουσιάζοντας την MQB-A0-IN και πλέον αναλαμβάνει για πρώτη φορά την ευθύνη για την εξέλιξή της σε παγκόσμιο επίπεδο.

skoda

Στις αρχές Ιουνίου, ένα νέο SUV για την ινδική αγορά, το KUSHAQ, βγήκε από τη γραμμή παραγωγής, πρώτο μοντέλο που βασίζεται στην MQB-A0-IN, ειδική προσαρμογή της MQB-A0 για την τοπική αγορά. Μεσοπρόθεσμα, υπάρχουν σχέδια για προσφορά του KUSHAQ και σε άλλες αναδυόμενες αγορές, ενώ ένα δεύτερο μοντέλο, με την ονομασία SLAVIA, βρίσκεται ήδη στα σκαριά και θα παρουσιαστεί προς το τέλος του έτους.

skoda

Για τις ανάγκες περαιτέρω εξέλιξης της MQB-A0, η SKODA θα προβεί σε πρόσληψη επιπλέον μηχανικών. Οι δυνατότητες που προσφέρει η εξέλιξη της MQB-A0 για τις νέες αγορές είναι μεγάλες, με την τσεχική αυτοκινητοβιομηχανία να φιλοδοξεί να καταστεί η κορυφαία ευρωπαϊκή μάρκα στις αγορές της Ινδίας, της Ρωσίας, της Νοτιοανατολικής Ασίας και της Βόρειας Αφρικής, μακροπρόθεσμα ως μέρος της στρατηγικής “NEXT LEVEL – SKODA STRATEGY 2030”.

skoda

Ο Τόμας Σέφερ, CEO της Skoda Auto, δήλωσε: «Αναλαμβάνουμε ακόμη μεγαλύτερη ευθύνη εντός του Volkswagen Group και ταυτόχρονα ενισχύουμε την έδρα της Skoda Auto ως σημαντικό ευρωπαϊκό κέντρο ανάπτυξης για το Group. Είμαι πεπεισμένος ότι θα μπορέσουμε να κερδίσουμε πολλούς νέους πελάτες χάρη στην MQB-A0 σε νέες, πολλά υποσχόμενες αγορές».

skoda

Ο Ραλφ Μπραντστέντερ, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Volkswagen, προσθέτει: «Μέσω της ολοκληρωμένης στρατηγικής μας για παγκόσμιες πλατφόρμες, επιτυγχάνουμε οικονομίες κλίμακας που μας επιτρέπουν να προσφέρουμε στους πελάτες μας τεχνολογία αιχμής και υψηλή ποιότητα σε ανταγωνιστικές τιμές. Η Skoda, με την εμπειρία και την τεχνογνωσία της είναι η ιδανική μάρκα για να προωθήσει την ανάπτυξη της MQB-A0 στις αγορές αυτές».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!