Οι εγκαταλείψεις θα κρίνουν το φετινό πρωτάθλημα

Οι εγκαταλείψεις θα κρίνουν το φετινό πρωτάθλημα
Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, πιστεύει πως ο οδηγός που θα έχει τις λιγότερες εγκαταλείψεις στο 2021, θα κατακτήσει και τον φετινό Τίτλο στους οδηγούς.

Το πρωτάθλημα της Formula 1 για το 2021 μπαίνει στην τελική του ευθεία με 6 αγώνες να απομένουν για το τέλος της σεζόν. Οι Λιούις Χάμιλτον και Μαξ Φερστάπεν είναι οι βασικοί διεκδικητές, με μόλις 6 βαθμούς να χωρίζουν τους δύο οδηγούς.

Συνολικά 6 φορές οι δύο οδηγοί έχουν ανταλλάξει την 1η θέση στη βαθμολογία, με τον πιο πρόσφατο αγώνα να είναι το τελευταίο παράδειγμα. Ο Ολλανδός οδηγός της Red Bull Racing ανέκτησε την πρωτιά, έπειτα από έναν αγώνα ανάκαμψης του Βρετανού της Mercedes από την 11η θέση, λόγω ποινής στη θέση εκκίνησης.

Ο επικεφαλής της Mercedes, Τότο Βολφ, στάθηκε στις συνέπειες που έχει μια εγκατάλειψη, έναντι μιας μικρής απώλειας βαθμών. «Καθ’όλη τη διάρκεια της σεζόν, ανταλλάσουν την πρωτοπορία στο πρωτάθλημα. Κάνουμε λάθη μαζί και κερδίζουμε μαζί. Κατά το παρελθόν, είχαμε μεγάλες αλλαγές, έχοντας χάσει σημαντικές ευκαιρίες. Στην Τουρκία, χάσαμε 8 βαθμούς από τη Red Bull μετά από ποινή που πήραμε. Στη Ρωσία, ήταν χαρούμενοι στη Red Bull με απώλεια 7 βαθμών. Θα είναι μια κλειστή μάχη μέχρι τέλους. Οι εγκαταλείψεις θα παίξουν τεράστιο ρόλο και είναι κάτι που έχουμε σκεφτεί ιδιαίτερα και όχι μια αλλαγή της τάξεως των 5 ή 6 βαθμών».

Hamilton Monza

Ο Χάμιλτον έχει μόλις μία εγκατάλειψη στο φετινό πρωτάθλημα, έπειτα από τη σύγκρουση με τον Φερστάπεν στο GP Ιταλίας. Ο Ολλανδός εγκατέλειψε και στο GP Μ. Βρετανίας, έπειτα από την πρώτη μεταξύ τους σύγκρουση, ενώ παρά το γεγονός πως τέθηκε εκτός μάχης στο GP Αζερμπαϊτζάν, πήρε κατάταξη έχοντας συμπληρώσει το 90% του αγώνα.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP ΗΠΑ στις 22-24 Οκτωβρίου από την πίστα του COTA. Ο Φερστάπεν προηγείται έχοντας 262,5 βαθμούς, ενώ ο Χάμιλτον 256,5. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, η Mercedes προηγείται με 433,5 βαθμούς, έναντι 397,5 της Red Bull Racing.

Image credit: Mercedes-AMG

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!