Αλόνσο: Η Ferrari δεν ήταν έτοιμη για τίτλους

Πάνος Σεϊτανίδης
Αλόνσο: Η Ferrari δεν ήταν έτοιμη για τίτλους
O Ισπανός οδηγός μίλησε για τη δική του αλλά και την περίοδο του Σεμπάστιαν Φέτελ στη Scuderia

Ένα μεγαλοπρεπές «καρφί» προς τη Scuderia Ferrari έριξε ο Φερνάντο Αλόνσο, αναφερόμενος στην τελευταία δεκαετία της ιταλικής ομάδας. Και συγκεκριμένα, στην περίοδο που οδηγούσε για λογαριασμό της εκείνος αλλά και την περίοδο που ακολούθησε, όταν είχε ντυθεί στα κόκκινα ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Ο Ισπανός πήγε στη Ferrari το 2010 έχοντας δύο παγκόσμια πρωταθλήματα στο ενεργητικό του ενώ ο Γερμανός τον διαδέχθηκε το 2015 και έμεινε στο Μαρανέλο έως και το 2020.

Αμφότεροι ανέλαβαν ηγετικό ρόλο, αμφότεροι φάνηκε να οδηγούν την ιταλική ομάδα προς τα μπροστά, αμφότεροι έφτασαν μία ανάσα από τον τίτλο. Ο Αλόνσο τον έχασε από τον Φέτελ τόσο το 2010 όσο και το 2012 ενώ ο Φέτελ δεν μπόρεσε να επιβληθεί το συνδυασμού Λούις Χάμιλτον-Mercedes.

Fernando Alonso

Στο πλαίσιο συνέντευξής του στο F1-Insider, ο 40χρονος από το Οβιέδο ρωτήθηκε αν η θητεία στη Scuderia έχει υπάρχει ποτέ θέμα συζήτησης με τον οδηγό που τον διαδέχθηκε. Και η απάντησή του, είχε ενδιαφέρον…

«Δεν έχουμε συζητήσει ποτέ σχετικά, αν και είχαμε συχνά μεγάλες μάχες όταν εγώ ήμουν στη Ferrari κι εκείνος στη Red Bull. Το 2012 ήταν λίγο τυχερός, που στον τελευταίο αγώνα κατάφερε να τερματίσει με μία αρκετά πληγωμένη Red Bull. Αμφότεροι κυνηγήσαμε τίτλους με τη Ferrari, φτάσαμε κοντά αλλά στο τέλος δεν τους πετύχαμε. Ίσως η Ferrari να μην ήταν ακόμα έτοιμη να έχει ξανά έναν παγκόσμιο πρωταθλητή στο κόκπιτ, στις περιόδους που οδηγούσαμε εμείς για αυτή», είπε ο Αλόνσο.

Ο Ισπανός οδηγεί πια λογαριασμό της Alpine, ο Φέτελ αγωνίζεται με τα χρώματα της Aston Martin Racing ενώ η Ferrari έχει ως οδηγικό δίδυμο τους Σαρλ Λεκλέρκ και Κάρλος Σάινθ. Όμως εξακολουθεί να αγνοεί τι πάει να πει τίτλος – από το 2007 σε ότι αφορά στους οδηγούς (Κίμι Ράικονεν) και το 2008 σε ότι αφορά στους κατασκευαστές.

Fernando Alonso

Φωτογραφίες: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!