Οι Stellantis και LG Energy ενώνουν δυνάμεις στην παραγωγή μπαταριών

Οι Stellantis και LG Energy ενώνουν δυνάμεις στην παραγωγή μπαταριών
Οι Stellantis και LG Energy Solution σκοπεύουν να δημιουργήσουν μια νέα κοινοπραξία για την παραγωγή μπαταριών Lithium-ion στη B. Αμερική.

Οι Stellantis και LG Energy Solution ανακοίνωσαν ότι υπέγραψαν μνημόνιο κατανόησης με στόχο τη δημιουργία κοινοπραξίας, που θα παράγει στοιχεία μπαταριών και μπαταρίες στη Β. Αμερική.

Πρόθεση των δύο Ομίλων είναι η κοινοπραξία να δημιουργήσει ένα νέο εργοστάσιο παραγωγής, το οποίο θα συμβάλει στην επίτευξη του στόχου της Stellantis έως το 2030 το 40% των πωλήσεων της στις Η.Π.Α. να αφορά σε εξηλεκτρισμένα μοντέλα. Με προγραμματιζόμενη έναρξη της λειτουργίας της το πρώτη τρίμηνο του 2024, η νέα μονάδα παραγωγής στοχεύει να έχει ετήσια παραγωγή 40 γιγαβατώρες (gWh).

Οι μπαταρίες που θα παράγονται θα εφοδιάζουν τα εργοστάσια συναρμολόγησης της Stellantis στις Η.Π.Α., στον Καναδά και στο Μεξικό για την παραγωγή αυτοκινήτων νέας γενιάς, από plug-in hybrid μοντέλα έως αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα που θα πωλούνται από τις μάρκες του Ομίλου.

Η νέα ανακοίνωση έρχεται σε συνέχεια της πρόσφατης επένδυσης ύψους 229εκ. δολαρίων στα εργοστάσια χύτευσης και συστημάτων μετάδοσης του συγκροτήματος Kokomo, η οποία θα επιτρέψει την παραγωγή της 4ης γενιάς του αυτόματου κιβωτίου των 8 σχέσεων που εφοδιάζει εκτός των άλλων τα νέα plug-in hybrid, Jeep Wrangler 4xe και Grand Cherokee 4xe.

Η διαδικασία για την επιλογή της τοποθεσίας της νέας εγκατάστασης βρίσκεται υπό αξιολόγηση και περισσότερες πληροφορίες θα ανακοινωθούν στο προσεχές διάστημα. Η δημιουργία της νέας καινοτόμου μονάδας παραγωγής, αναμένεται να ξεκινήσει στο δεύτερο τρίμηνο του 2022.

Η συμφωνία υπόκειται στη έγκριση των τελικών εγγράφων και όρων, καθώς και των σχετικών ρυθμιστικών εγκρίσεων.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!