«Ο Φερστάπεν δεν έχει καμία αδυναμία», λέει ο Πέρεζ

«Ο Φερστάπεν δεν έχει καμία αδυναμία», λέει ο Πέρεζ
Ο Σέρτζιο Πέρεζ παραδέχεται πως η ζωή του να είσαι teammate με τον Μαξ Φερστάπεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη, με τον Ολλανδό να έχει ελάχιστα αδύνατα σημεία.

Ο Σέρτζιο Πέρεζ μετακόμισε στη Red Bull Racing μετά από μια άκρως επιτυχημένη σεζόν με τη Racing Point το 2020. Ο Μεξικανός κατέκτησε νίκη στο GP Αζερμπαϊτζάν, ενώ έχει ανέβει ακόμα δύο φορές στο βάθρο στη Γαλλία και στην Τουρκία. Όμως σε γενικές γραμμές δεν έχει καταφέρει να απειλήσει τον Μαξ Φερστάπεν από αγωνιστικής άποψης, χάνοντας συνεχώς από τον teammate του.

Ο Πέρεζ τώρα, παραδέχεται πως ο Φερστάπεν είναι πολύ δύσκολος αντίπαλος και αυτό φαίνεται από τα αποτελέσματά του φέτος. «Δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι teammate με τον Μαξ Φερστάπεν. Είναι ένα με το μονοθέσιό του και αποδίδει σε ένα ιδιαίτερα εξαιρετικό επίπεδο. Όμως έχουμε ένα μονοθέσιο που συμπεριφέρεται με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Δεν πρόκειται για κάποιο μυστικό και πρέπει να είσαι ιδιαίτερα δυνατός σε ψυχολογικό επίπεδο. Αυτό είναι μια από τις αρετές μου και καταφέρνω να παίρνω το μέγιστο από το μονοθέσιο τις Κυριακές».

Perez Red Bull

Ο νικητής του φετινού GP Αζερμπαϊτζάν, θέλησε να εξηγήσει το σχόλιο για το μονοθέσιο της Red Bull Racing. «Είναι ξεχωριστό με την έννοια του ότι δεν έχω οδηγήσει ξανά ένα μονοθέσιο με τέτοια συμπεριφορά. Κάποια μονοθέσια είναι πολύ εύκολο να προσαρμοστείς και κάποιοι οδηγοί προσαρμόζονται πιο εύκολα. Δυσκολεύτηκα να μάθω το μονοθέσιο, αλλά δεν ήταν κάτι το δραματικό. Έχουμε ένα πολύ καλό πακέτο όμως και ο Μαξ δείχνει πως είναι το καλύτερο στην πίστα».

Ο Πέρεζ βρίσκεται στην 5η θέση της βαθμολογίας με 135 βαθμούς. Η Red Bull Racing είναι στη 2η θέση στη βαθμολογία Κατασκευαστών, 36 πίσω από τη Mercedes.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!