Η τεχνολογία του μέλλοντος στην ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο (vid)

Η τεχνολογία του μέλλοντος στην ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο (vid)
Η Audi παρουσιάζει το Holoride, την τεχνολογία του μέλλοντος στην ψυχαγωγία στο αυτοκίνητο που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με κορυφαία στούντιο βιντεοπαιχνιδιών.

Τα ταξίδια σε εικονικούς κόσμους μέσα από ένα Audi σύντομα θα αποτελούν μέρος της καθημερινότητας. Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, οι επιβάτες των πίσω καθισμάτων ενός μοντέλου της Audi θα μπορούν να φορούν ένα σύστημα εικονικής πραγματικότητας (Virtual Reality) για να βιώσουν τη δράση σε βιντεοπαιχνίδια και ταινίες.

Οι εκπλήξεις όμως δεν σταματούν εκεί. το εικονικό περιεχόμενο θα προσαρμόζεται στις κινήσεις οδήγησης του αυτοκινήτου σε πραγματικό χρόνο. Η νέα συσκευή Holoride ενώνει την πραγματικότητα με τον ψηφιακό κόσμο, καθώς όταν το αυτοκίνητο διαγράψει μία ανοικτή δεξιά καμπύλη, την ίδια πορεία θα ακολουθήσει και το …διαστημόπλοιο, στο οποίο επιβαίνει στον φανταστικό κόσμο, ο επιβάτης του πίσω καθίσματος. Εκτός της ψυχαγωγίας, το ταξίδι συγχρονισμένο με κίνηση σε εικονικούς κόσμους μειώνει επίσης το κοινό φαινόμενο της ναυτίας στο αυτοκίνητο, που βιώνουν κάποιοι επιβάτες που διαβάζουν ένα βιβλίο ή απολαμβάνουν οπτικοακουστικά σε ηλεκτρονικά tablet.

Audi Holoride

Η Audi συνεργάζεται με την Holoride, μία start-up που στόχο έχει να κάνει τις διαδρομές με αυτοκίνητο μια πολύμορφη εμπειρία. Σε ένα roadshow στην Καλιφόρνια, έγινε επίδειξη του Holoride σε στούντιο βιντεοπαιχνιδιών, προκειμένου να ενσωματωθεί στα προϊόντα τους. Η Holoride έχει ήδη παρουσιάσει μία πλατφόρμα με ευέλικτο λογισμικό, που επιτρέπει στους προγραμματιστές να έχουν πρόσβαση σε εργαλεία για να δημιουργήσουν συναρπαστικές εμπειρίες παιχνιδιών και νέες μορφές ψυχαγωγίας.

Το Holoride παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο CES 2019 στο Λας Βέγκας. Ένα πρώτο demo δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τη Disney, πριν ακολουθήσουν οι επαφές με τα μεγάλα στούντιο της Καλιφόρνια.

Audi Holoride

Μία πρώτη εμπειρία του Holoride, είχαν οι επισκέπτες του Φεστιβάλ του Σάλτσμπουργκ, πριν μερικές εβδομάδες. Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να «επισκεφθούν» στον εικονικό κόσμο τοποθεσίες που έπαιξαν ρόλο στην ανάπτυξη του φεστιβάλ και να βιώσουν ιστορικές στιγμές από το παρελθόν της πόλης.

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο παρακάτω.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!