Ο Οζιέ δεν ξέρει τι πάει να πει 2η θέση

Πάνος Σεϊτανίδης
Ο Οζιέ δεν ξέρει τι πάει να πει 2η θέση
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής έχει επιθετική προσέγγιση σχετικά με το Ράλι Ισπανίας.

Το Ράλι Ισπανίας, ενδέκατος και προτελευταίος γύρος του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος, είναι ήδη σε πλήρη εξέλιξη. Μετά το πρωινό loop προηγείται ο Έλφιν Έβανς, με τον Τιερί Νεβίλ και τον Σεμπαστιέν Οζιέ στα 7.9 και 12.6 δευτερόλεπτα αντίστοιχα. Όμως στη μάχη του τίτλου βρίσκονται ακόμα μόνο οι δύο οδηγοί της Toyota Gazoo Racing WRT.

Ο Γάλλος μπορεί να τον καταδιώκει μετά τις πρώτες τρεις ειδικές διαδρομές στους ασφάλτινους δρόμους της χώρας της Ιβηρικής, όμως δεν σκοπεύει να καθίσει πάνω στο προβάδισμα των 24 βαθμών.

«Οι δρόμοι, οι ειδικές διαδρομές, είναι απολαυστικές και θα είναι υπέροχο που θα έχουμε πραγματική μάχη. Τα φετινά χωμάτινα ράλι ήταν σκληρά, στους 8 από τους 10 γύρους του πρωταθλήματος καθάριζα τις ειδικές γιατί ήμουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας. Αυτή τη φορά έχουμε αγώνα μπροστά μας. Καθαρό αγώνα. Δεν ξεκίνησα αυτό το ράλι για να τερματίσω δεύτερος. Θέλω να νικήσω και μόνο τότε θα έχω πετύχει το στόχο μου», είπε ο 37χρονος που στο παρελθόν, έχει επικρατήσει τρεις φορές στην Ισπανία. Η τελευταία ήταν το 2016.

Ogier

Αν και στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται να κερδίσει για να πάρει τον όγδοο παγκόσμιο τίτλο του – δείτε τα πιθανά σενάρια πατώντας εδώ.

Όσο για τον Έβανς, ήταν με την πλάτη στον τοίχο στη Φινλανδία. Έδειξε μέταλλο, κέρδισε και έμεινε ζωντανός στη μάχη του τίτλου. Τώρα, το χειρότερο σενάριο για να μεταφέρει το θρίλερ στο φινάλε της Μόντσα, είναι να φύγει από την Ισπανία με πέντε βαθμούς λιγότερους στις αποσκευές του, σε σχέση με τον Οζιέ. Αν πάλι, καταφέρει να παραμείνει μπροστά από τον ομόσταβλό του, ακόμα καλύτερα. Αν όμως υστερήσει κατά 6 και πλέον βαθμούς, όλα θα έχουν τελειώσει.

Ο Ουαλός είπε σχετικά: «Όλη τη σεζόν σας λέω πως σκέφτομαι κάθε ράλι ξεχωριστά. Αυτό δεν αλλάζει τώρα. Το αποτέλεσμα της Φινλανδίας μας επέτρεψε να κινηθούμε προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά ας μη γελιόμαστε – εξακολουθώ να έχω πολύ λίγες ελπίδες. Θα κάνω ότι μπορώ. Μου αρέσει η Ισπανία, μου αρέσει να οδηγώ στην άσφαλτο. Θα δούμε τι θα γίνει».

Απομένουν άλλες 14 ειδικές διαδρομές. Τότε θα ξέρουμε αν έχει έρθει η ώρα της πρόωρης στέψης ή αν οι δύο μονομάχοι θα δώσουν ραντεβού για τη Μόντσα.

Elfyn Evans

Φωτογραφίες: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!