WRC Ράλι Ισπανίας: «Ζέσταμα» με πρωτιά για Οζιέ (vid)

Πάνος Σεϊτανίδης
WRC Ράλι Ισπανίας: «Ζέσταμα» με πρωτιά για Οζιέ (vid)
Ο Γάλλος ήταν ταχύτερος στο shakedown του ενδέκατου γύρου της σεζόν του 2021.

Επιστροφή στη δράση για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι, με τη μάχη της Ισπανίας ενδεχομένως να κρίνει και τον τίτλο. Ο Σεμπαστιέν Οζιέ πήγε στην Ιβηρική χώρα με προβάδισμα 24 πόντων έναντι του τιμ μέιτ του στην Toyota Gazoo Racing WRT, Έλφιν Έβανς, με αποτέλεσμα να χρειάζεται μόλις 6 πόντους περισσότερους από τον Ουαλό για να κατακτήσει το πρωτάθλημα.

Έχει μπροστά του 17 ειδικές διαδρομές και 280.46 χιλιόμετρα χρονομετρημένου πεδίου μάχης για να τα καταφέρει. Πάντως ο Γάλλος αποδεικνύεται… «ζεστός» αφού ήταν αυτός που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στο shakedown, την πρόγευση δηλαδή της επίσημης δράσης του τριημέρου.

O επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην «Coll de la Teixeta», μία διαδρομή μήκους 4.3 χιλιομέτρων που όπως και όσες θα ακολουθήσουν, ήταν ασφάλτινη. Δείτε όσα έγιναν εκεί, σε πραγματικό χρόνο, στο video που ακολουθεί…

Ο τρεις φορές νικητής του Ράλι Ισπανίας, έκανε τρία περάσματα και με καλύτερο χρόνο στο 2.33.6, ήταν 2 δέκατα του δευτερολέπτου ταχύτερος του ομόσταβλού του. Μετά τη νίκη του στη Φινλανδία, ο Έβανς είναι διατεθειμένος να τα παίξει όλα για όλα.

Όμως και ο Οζιέ, δεν δείχνει να σκοπεύει να οδηγήσει συντηρητικά. Ο Γάλλος δήλωσε σχετικά: «Είμαι εδώ για να κερδίσει το ράλι, άρα θα επιτεθώ. Δεν ήρθα για να τερματίσω δεύτερος. Είναι καλό να είσαι ταχύτερος στο shakedown. Παρότι δεν προσμετρά στο ράλι, σημαίνει πως έχεις καλή αίσθηση πίσω από το τιμόνι».

Άλλα δύο δέκατα πιο πίσω, ήταν ο Τιερί Νεβίλ με Hyundai ενώ στα 0.6 από τον καλύτερο χρόνο, συναντάμε ξανά i20 Coupe WRC, αυτή τη φορά με τον Ντάνι Σόρντο που αγωνίζεται εντός έδρας.

Δείτε τα highlights του shakedown, στο παρακάτω video…

Φωτογραφία: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!