Όταν η Ιαπωνική τέχνη συναντά την αυτοκίνηση

Όταν η Ιαπωνική τέχνη συναντά την αυτοκίνηση
Το νέο Ariya έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Nissan καθώς «ενσαρκώνει» την ιαπωνική φιλοσοφία και τέχνη του ένδοξου παρελθόντος, με στόχο να προσφέρει τη δική του πινελιά στους δρόμους.

Το ολοκαίνουργιο ηλεκτρικό Nissan Ariya αντλεί έμπνευση από Ιάπωνες τεχνίτες, για να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο βιώνεται ο σχεδιασμός του οχήματος, μέσα και έξω. Το νέο δημιούργειμα είναι αποτέλεσμα της εκσυγχρονισμένης σχεδιαστικής κατεύθυνσης της Nissan "Timeless Japanese Futurism", που θα καθορίζει τα προϊόντα της εταιρείας μελλοντικά.

Nissan Ariya

Μέρος αυτής της νέας σχεδιαστικής ιδέας είναι η ενσωμάτωση διακριτών μοτίβων και συμβόλων, σε βασικά σημεία του οχήματος, για να μεταδώσει την Ιαπωνική κληρονομιά και τις επιρροές του Ariya. Μεταξύ των πιο σημαντικών από αυτά είναι το kumiko. Πρόκειται για μια παραδοσιακή ιαπωνική τεχνική ξυλουργικής που “τιθασεύει” πολύπλοκα και περίπλοκα γεωμετρικά σχήματα.

Nissan Ariya

Σχέδια εμπνευσμένα από το kumiko βρίσκονται στην πρόσοψη του Ariya, καθώς και σε διάφορα άλλα σημεία μέσα στην καμπίνα. Η χρήση του αρνητικού χώρου από το μοτίβο έφερε την τέλεια σχεδίαση για τον ατμοσφαιρικό φωτισμό και τα ηχεία, χωρίς να διαταράξει την εσωτερική ατμόσφαιρα, που θυμίζει δωμάτιο.

Nissan Ariya

Μέσα στο Ariya υπάρχει επίσης μια πολύ σημαντική αλλά άκρως ελκυστική προσθήκη. Το Sakura, γνωστό και ως ανθός κερασιάς, είναι ένα από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στην Ιαπωνία και αντιπροσωπεύει μια νέα αρχή. Το Sakura μπορεί να βρεθεί ανάγλυφο μέσα στο υποβραχιόνιο της κεντρικής κονσόλας και στη θήκη του κινητού τηλεφώνου. Έχει τοποθετηθεί με συγκεκριμένο τρόπο από τους σχεδιαστές και τους μηχανικούς του Ariya. Πρόκειται για ένα από τα αγαπημένα σύμβολα της ιαπωνικής κληρονομιάς και πλέον μπορεί να βρεθεί στο νέο αμιγώς ηλεκτρικό όχημα της Nissan.

Nissan Ariya

Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα μοντέλα της Nissan αλλά και για το Ariya εδώ.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!