Η Red Bull κατηγορεί τον Χάμιλτον για αντιαθλητική συμπεριφορά

Η Red Bull κατηγορεί τον Χάμιλτον για αντιαθλητική συμπεριφορά
Η Red Bull Racing δεν ήταν καθόλου ευχαριστημένη από τον τρόπο που ο Λιούις Χάμιλτον επιτέθηκε στον Σέρτζιο Πέρεζ κατά τη διάρκεια του GP Τουρκίας.

Ο Λιούις Χάμιλτον είχε ένα εντυπωσιακό ξεκίνημα στο GP Τουρκίας, προσπερνώντας τον έναν οδηγό μετά τον άλλο, με το αγαπημένο του σημείο να είναι η στροφή 3. Ο Βρετανός προσπέρασε τέσσερις οδηγούς σε εκείνο το σημείο από την εξωτερική. Όμως η μάχη του 7 φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή που ξεχώρισε ήταν εκείνη με τον Σέρτζιο Πέρεζ.

Οι δύο οδηγοί ήρθαν δίπλα-δίπλα στο τελευταίο κομμάτι της πίστας, δίνοντας μια εντυπωσιακή μονομαχία. Όμως δεν έμειναν όλοι με τις καλύτερες εντυπώσεις από την επίθεση του οδηγού της Mercedes.

Ο ειδικός σύμβουλος της Red Bull Racing, Χέλμουτ Μάρκο, κατηγόρησε τον Χάμιλτον για αντιαθλητική συμπεριφορά. «Ο Χάμιλτον τον έσπρωξε σε εκείνο το σημείο, ήθελε όπως φαίνεται να τον στείλει στο pit-lane. O Σέρτζιο απάντησε και αμύνθηκε καλά. Ήταν πολύ σημαντικό για εκείνον ώστε να τερματίσει στην 3η θέση. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με το αποτέλεσμα αυτό. Πήραμε το καλύτερο που μπορούσαμε και ο Χάμιλτον τερμάτισε μόλις 5ος. Οι μηχανικοί έκαναν πολύ καλή δουλειά επίσης. Οι οδηγοί ενημερώνονταν σε κάθε γύρο για τις συνθήκες της πίστας και των ελαστικών και κατάφεραν να προσαρμοστούν δίχως να χάσουν χρόνο», δήλωσε ο Μάρκο στο Sky Sports.

Μετά το GP Τουρκίας, ο Μαξ Φερστάπεν προηγείται στο Πρωτάθλημα Οδηγών έναντι του Λιούις Χάμιλτον για 6 βαθμούς. Στο Πρωτάθλημα Κατασκευαστών, η Mercedes προηγείται της Red Bull Racing κατά 36 βαθμούς.

Επόμενος αγώνας της Formula 1 είναι το GP ΗΠΑ το τριήμερο 22-24 Οκτωβρίου.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!