Δεν μετανιώνει ο Λεκλέρ που έχασε το βάθρο

Στάθης Κοκκορόγιαννης
Δεν μετανιώνει ο Λεκλέρ που έχασε το βάθρο
Ο Σάρλ Λεκλέρ δεν πιστεύει πως η στρατηγική της Ferrari ήταν λάθος, παρά το γεγονός πως έχασε το βάθρο μπαίνοντας για αλλαγή ελαστικών.

Ο Σάρλ Λεκλέρ πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα παράτολμη στρατηγική στο GP Τουρκίας, μπαίνοντας πολύ αργά για αλλαγή ελαστικών. Ο Μονεγάσκος οδηγός της Ferrari ήταν στην 1η θέση όταν είδε τους αντιπάλους του να βάζουν νέο σετ ενδιάμεσων ελαστικών και παρά την προσπάθειά του να πάει μέχρι τέλους η ομάδα τον κάλεσε στα pit, με αποτέλεσμα να μείνει εκτός βάθρου.

Η συμπεριφορά των ενδιάμεσων ελαστικών δεν του έδωσε την απόδοση που ήθελε στους τελευταίους γύρους, με αποτέλεσμα να χάσει την 3η θέση από τον Σέρτζιο Πέρεζ. Το ίδιο φαινόμενο αντιμετώπισε ο Λιούς Χάμιλτον της Mercedes, με αποτέλεσμα να απειληθεί η 5η θέση που είχε όταν βγήκε από τα pit.

O οδηγός της Ferrari, Σάρλ Λεκλέρ, μετά τον αγώνα εξήγησε πως έζησε το GP Τουρκίας. «Στον αγώνα είχα όλες τις πληροφορίες στα χέρια μου. Ρωτούσα τι χρόνους κάνει ο Βάλτερι με τα νέα ελαστικά. Για τους πρώτους γύρους είχαμε ίδιο ρυθμό. Χαίρομαι που πήραμε το ρίσκο και επιλέξαμε να μείνουμε έξω. Ήταν ένας παράξενος αγώνας. Στην αρχή τα φρέσκα ενδιάμεσα είχαν έντονη φθορά και όταν ομαλοποιούνταν η επιφάνεια των ελαστικών έβρισκες πάλι ρυθμό. Δεν μετανιώνω για κάτι, αλλά δεν ήταν η ιδανική ημέρα σήμερα. Αλλά εξεπλάγην από τον ρυθμό μας. Το μονοθέσιο ήταν πολύ ανταγωνιστικό. Δεν μπορούσαμε να ελπίζουμε σε περισσότερα, αλλά στο πρώτο stint είχαμε τον ίδιο ρυθμό με τον Φερστάπεν. Δεν ξέρω τι θα ήταν πιθανό αν επιλέγαμε άλλη στρατηγική».

Με τη διπλή βαθμολόγηση, η Ferrari μείωσε τη διαφορά από τη McLaren στους 7,5 βαθμούς στο πρωτάθλημα Κατασκευαστών.

Image credit: Ferrari

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!