Γλίτωσε την ποινή ο Αλόνσο, εκκινεί 5ος

Γλίτωσε την ποινή ο Αλόνσο, εκκινεί 5ος
Καλά τα νέα για τους φίλους του δύο φορές παγκόσμιου πρωταθλητή της Formula 1

Επισφαλής ήταν μετά το τέλος των κατατακτήριων δοκιμών του Grand Prix Τουρκίας η πέμπτη θέση του Φερνάντο Αλόνσο για το grid του δέκατου έκτου αγώνα του φετινού παγκοσμίου πρωταθλήματος.

Ο Ισπανός είχε κληθεί από τους αγωνοδίκες για πιθανή παρατυπία σε ότι αφορούσε κίτρινες σημαίες. Συγκεκριμένα, στη στροφή 1, στο ξεκίνημα του πρώτου γρήγορου γύρου του στο Q1. Ωστόσο, οι Δρ Γκερντ Ένσερ, Φέλιξ Χόλτερ, Ενρίκε Μπερνόλντι και Φατίχ Αλταγιαλί που αποτελούν το πάνε των αγωνοδικών στο Grand Prix της Κωνσταντινούπολης, αποφάσισαν να μη τιμωρήσουν τον οδηγό της Alpine F1 Team.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της FIA, ο Αλόνσο «…δεν σημείωσε καθοριστικό χρόνο υπό συνθήκες κίτρινης σημαίας, αφού ο επόμενος γύρος του ήταν 3.5 δευτερόλεπτα ταχύτερος».

Μιλώντας για το συμβάν, ο 40χρονος από το Οβιέδο είπε: «Άκουσα το μηχανικό μου να μου λέει για κίτρινες σημαίες και τις είδα στη στροφή 1. Ταυτόχρονα, στο τιμόνι η οθόνη έχει κίτρινη ένδειξη. Ήταν ξεκάθαρο για μένα άρα αποφάσισα να εγκαταλείψω το γύρο».

Έτσι ο Αλόνσο διατήρησε την έκτη θέση στην κατάταξη του Σαββάτου, πράγμα που χάρη στην ποινή που κουβαλάει ο Λούις Χάμιλτον, τον φέρνει πέμπτο στο grid του σημερινού αγώνα.

Φωτογραφίες: Alpine F1 Team

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!