Αλλάζει χέρια η Alfa Romeo-Sauber

Αλλάζει χέρια η Alfa Romeo-Sauber
H Alfa Romeo-Sauber αναμένεται να αλλάξει ιδιοκτησιακό καθεστώς, με τον πρώην οδηγό της Formula 1, Μάικλ Αντρέτι, φαβορί για την εξαγορά της.

Η Sauber Motorsport και η Sauber Engineering αναμένεται να πωληθούν στον πρώην οδηγό της Formula 1 και του CART, Μάικλ Αντρέτι το ερχόμενο διάστημα. Η ομάδα αγωνίζεται με το όνομα Alfa Romeo στη Formula 1 και το 2016 πέρασε στα χέρια της Longbow Finance.

Τα τελευταία χρόνια έχει γνωρίσει αγωνιστική άνοδο με βάση τη διαφορά από τις κορυφαίες ομάδες, όμως ως τώρα στο 2021 βρίσκεται στην 9η θέση της βαθμολογίας των Κατασκευαστών.

Το ενδιαφέρον του Αντρέτι για τη Sauber έχει ξεκινήσει προ πολλού, με τον Αμερικανό να ψάχνει τρόπο να μπει στη Formula 1. H Andretti Autosport, της οποίας ηγείται ο Μάικλ Αντρέτι, έχει ομάδα στο Indycar, όπως επίσης και σε άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Επιπλέον, το 2023 θα ηγηθεί του προγράμματος της BMW στα Hypercar για το πρωτάθλημα σπορ αυτοκινήτων της IMSA και στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Σημαντικό είναι το γεγονός πως στη Formula 1 έχει υιοθετηθεί το Budget Cap, που περιορίζει τα έξοδα των ομάδων, με αποτέλεσμα μικρότερες διαφορές μεταξύ των μονοθεσίων εντός πίστας. Επιπλέον, στη νέα εμπορική συμφωνία με τη Liberty Media, έχει οριστεί ρήτρα 200 εκατ. δολαρίων για ομάδες που θέλουν να μπουν στο σπορ.

Τα παραπάνω δεδομένα, αυξάνουν σημαντικά την αξία των ομάδων και παράλληλα κάνουν άκρως ελκυστικές αυτές που έχουν εκσυγχρονισμένες εγκαταστάσεις.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!