Δεν θα γίνει ούτε το 2022 η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης

Κώστας Παστρίμας
Δεν θα γίνει ούτε το 2022 η Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης
Λόγω των προβλημάτων με την πανδημία, οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS), αποφάσισαν να αναβάλουν την εκδήλωση για το 2023.

Η απόφαση ακύρωσης της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) του 2022 λήφθηκε με γνώμονα το συμφέρον τόσο των κατασκευαστών αυτοκινήτων όσο και των φίλων των αυτοκινήτων. Τα άμεσα και έμμεσα ζητήματα που σχετίζονται με τη συνεχιζόμενη πανδημία COVID-19 δεν άφησαν τους διοργανωτές χωρίς εναλλακτική λύση. Από τη μία πλευρά, τα άμεσα ζητήματα της πανδημίας περιλαμβάνουν συνεχείς ταξιδιωτικούς περιορισμούς για διεθνείς εκθέτες, επισκέπτες και δημοσιογράφους. Από την άλλη πλευρά, έμμεσα θέματα της πανδημίας, όπως η έλλειψη ημιαγωγών, έδωσαν στους κατασκευαστές αυτοκινήτων νέες προτεραιότητες που πρέπει να λύσουν πρώτα. Αυτά τα ζητήματα οδήγησαν σε αρκετές πρόσφατες ακυρώσεις, με αποτέλεσμα την τελική επιβεβαίωση της αναβολής της Έκθεσης.

«Πιέσαμε πολύ και προσπαθήσαμε τα πάντα για να ξαναφέρουμε τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης το 2022», λέει ο Μορίς Τουρετίνι, Πρόεδρος της Comité permanent du Salon international de l'automobile, που διοργανώνει την έκθεση. «Παρ' όλες τις προσπάθειές μας, πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και την πραγματικότητα: η κατάσταση της πανδημίας δεν είναι υπό έλεγχο και παρουσιάζεται ως μεγάλη απειλή για μια μεγάλη διοργάνωση σε κλειστούς χώρους όπως η GIMS. Αλλά βλέπουμε αυτήν την απόφαση ως αναβολή και όχι ως ακύρωση. Είμαι βέβαιος ότι η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει πιο δυνατή από ποτέ το 2023».

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης, Σάντρο Μερκίτα, δηλώνει: «Πολλοί εκθέτες ανέφεραν ότι οι αβεβαιότητες που προκλήθηκαν από την πανδημία του COVID-19 κάνουν αδύνατο να αναλάβουν μια σταθερή δέσμευση για τη GIMS 2022. Επιπλέον, υπάρχει και ο αρνητικός αντίκτυπος που έχει η τρέχουσα έλλειψη ημιαγωγών στους κατασκευαστές αυτοκινήτων. Η έλλειψη τσιπ είναι πιθανό να συνεχιστεί και το επόμενο έτος, με αρνητικές οικονομικές επιπτώσεις για τους κατασκευαστές. Σε αυτούς τους αβέβαιους καιρούς, πολλές μάρκες δεν μπορούν επομένως να δεσμευτούν να συμμετάσχουν σε μια εμπορική έκθεση που θα πραγματοποιηθεί σε λίγο περισσότερο από τέσσερις μήνες. Όταν εξετάσαμε όλους τους παράγοντες, κατέστη σαφές ότι ήταν απαραίτητο να αναβληθεί η έκθεση και να ανακοινωθούν τα νέα όσο το δυνατόν νωρίτερα».

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!