Red Bull και Honda συνεχίζουν τη συνεργασία τους και το 2022

Red Bull και Honda συνεχίζουν τη συνεργασία τους και το 2022
Η Red Bull Racing και η Honda ανακοίνωσαν λεπτομέρειες της συνεργασίας του που θα συνεχιστεί και το 2022, παρά την αποχώρηση του ιάπωνα κατασκευαστή από τη Formula 1.

Στο τέλος του 2021 η Honda θα αποχωρήσει επίσημα από τη Formula 1, βάζοντας τέλος στο πρόγραμμα κινητήρων που ξεκίνησε το 2015. Όπως έχει ανακοινωθεί ήδη, η Red Bull Racing θα συνεχίζει να χρησιμοποιεί τους κινητήρες των Ιαπώνων έχοντας αγοράσει τα πνευματικά δικαιώματα.

Η Honda θα συνεχίσει να στηρίζει σε τεχνικό επίπεδο τους «ταύρους» το 2022, κατασκευάζοντας τις μονάδες ισχύος, ενώ ένα μέρος του προσωπικού της από το τμήμα της στη Μ. Βρετανία, θα προσχωρήσει στο νέο εργοστάσιο της Red Bull, το οποίο θα ασχολείται αποκλειστικά με τους κινητήρες. Από το 2023, η αυστριακή ομάδα θα έχει τον πλήρη έλεγχο των μονάδων ισχύος και της κατασκευής τους.

Επιπλέον, οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τη συνεργασία τους και σε άλλους τομείς. Το τμήμα εξέλιξης νέων οδηγών της Red Bull και το Honda Formula Dream Project θα συνεχίσει να είναι σε ισχύ τα επόμενα χρόνια, ώστε οδηγοί από την Ιαπωνία να καταφέρουν να αναδειχθούν και να φτάσουν στη Formula 1. Επιπλέον οι δύο εταιρείες θα συνεργαστούν και σε διάφορες άλλες μορφές του μηχανοκίνητου αθλητισμού πέραν της Formula 1, ενώ παράλληλα θα βοηθήσει τη Honda να πετύχει το στόχο των μηδενικών εκπομπών ρύπων στις εγκαταστάσεις της.

Red Bull F1

Ο επικεφαλής της Red Bull Racing, Κρίστιαν Χόρνερ, δήλωσε αναφορικά με την κοινή ανακοίνωση των δύο πλευρών. «Η συνεργασία της Red Bull με τη Honda είναι άκρως επιτυχημένη και μπορεί να αλλάζει η σχέση μας στη Formula 1, όμως καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί να χωρίσουν οι δρόμοι μας. Είμαστε πολύ χαρούμενοι πως το πρότζεκτ Red Bull Powertrains θα έχει την υποστήριξη της Honda σε τεχνικό οργανωτικό επίπεδο το 2022».

O επικεφαλής επικοινωνίας της Honda, Κότζι Ουατανάμπε, δήλωσε. «Είμαι πολύ χαρούμενος που καταλήξαμε σε συμφωνά με το Red Bull Group, καλύπτοντας όλες τις παραμέτρους αναφορικά με τα πνευματικά δικαιώματα της μονάδος ισχύος μας. Με αυτό τον τρόπο η Honda μπορεί να συνεισφέρει στον κόσμο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Πλέον, κοιτάμε να ενισχύσουμε τη δομή του HRC, ώστε οι οπαδοί μας θα απολαμβάνουν το ρόλο της Honda σε όλα τα είδη του μηχανοκίνητου αθλητισμού».

Η Honda επιβεβαίωσε πως το αγωνιστικό της τμήμα μονοθεσίων θα είναι υπό την αιγίδα του Honda Racing Corporation που μέχρι τώρα είναι υπεύθυνο για τις αγωνιστικές δραστηριότητες σε πρωταθλήματα μοτοσικλετών όπως το MotoGP και το WSBK.

H Red Bull θέλησε να ευχαριστήσει τη Honda για τη συνεργασία τους και στο GP Τουρκίας θα αγωνιστεί με έναν ειδικό σχεδιασμό αφιερωμένο στην ιαπωνική φίρμα.

Image credit: redbullcontentpool.com

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!