Σόλμπεργκ και Σόρντο θα μοιραστούν το τρίτο Hyundai i20 WRC το 2022

Σόλμπεργκ και Σόρντο θα μοιραστούν το τρίτο Hyundai i20 WRC το 2022
Η Hyundai ανακοίνωσε πως το 2022 το τρίτο αυτοκίνητο Rally1 της ομάδας θα μοιραστούν οι Όλιβερ Σόλμπεργκ και Ντάνι Σόρντο.

Η Hyundai ανακοίνωσε την ολοκλήρωση του οδηγικού της lineup για το 2022, με τους Όλιβερ Σόλμπεργκ και Ντάνι Σόρντο θα μοιραστούν το τρίτο i20 WRC κατά τη διάρκεια της σεζόν, δίπλα στους Τιερί Νεβίλ και Οτ Τάνακ.

Ο Σόλμπεργκ, γιος του Πρωταθλητή του 2003, Πετερ, έχει εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις του ως τώρα με αγωνιστικό του WRC. Ο 20χρονος αγωνίζεται στην κατηγορία WRC2 με την κορεατική φίρμα. Από την άλλη, ο Σόρντο βρίσκεται στην ομάδα από το 2014 και θα παραμείνει μέλος της, ενώ έχει ήδη δοκιμάσει το Rally1 του 2022.

Ο Σόλμπεργκ μίλησε για την ευκαιρία που του δίνει η Hyundai στο WRC το 2022. «Είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα, οδηγώντας το τρίτο αυτοκίνητο μαζί με τον Ντάνι Σόρδο, είναι φοβερό. Επιπλέον έχω και τους άλλους teammate, Οτ και Τιερί, που είναι φοβεροί και θα μάθω πολλά από αυτούς. Είμαι ακόμα 20 και είναι ένα μεγάλο βήμα στην καριέρα μου. Ανυπομονώ να μάθω τους αγώνες που θα τρέξω. Είμαι ενθουσιασμένος που θα οδηγήσω τα καινούργια Rally1. Είναι μια ξεχωριστή εποχή να είσαι στο WRC».

Από τη μεριά του, ο Σόρντο είναι ενθουσιασμένος που θα έχει δίπλα του τον Σόλμπεργκ. «Έχω πει πως η Hyundai Motorsport είναι σαν οικογένεια για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που θα συνεχίσω την καριέρα μου στη νέα εποχή του WRC. Δουλεύουμε μαζί πολλά χρόνια και έχουμε μοιραστεί μοναδικές στιγμές. Ανυπομονώ για ακόμα περισσότερα. Είναι πολύ σημαντικό να διατηρήσουμε τη σταθερότητα που έχουμε στη νέα εποχή».

Image credit: Hyundai

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!